Sådan registreres og aktiveres Red Hat-abonnement, arkiver og opdateringer til RHEL 7.0 Server


Efter den sidste tutorial om minimal installation af Red Hat Enterprise 7.0 , er det tid til at registrere dit system til Red Hat Subscription Service og aktivere dine systemlagre og udføre en komplet systemopdatering.

En abonnementstjeneste har den rolle at identificere registrerede systemer med de produkter, der er installeret på dem. Local Subscription Manager-service sporer de installerede softwareprodukter, tilgængelige og brugte abonnementer og kommunikerer med Red Hat Kundeportal gennem værktøjer som YUM.

  1. Red Hat Enterprise Linux 7.0 minimal installation

Denne vejledning guider dig om, hvordan vi kan udføre opgaver som at registrere ny RHEL 7.0 , hvordan man aktivt abonnerer og opbevarer før vi faktisk kan opdatere vores system.

Trin 1: Registrer og aktivt Red Hat-abonnement

1. For at registrere dit system til Administration af kundeportalabonnement skal du bruge følgende kommando efterfulgt af legitimationsoplysninger, der bruges til at logge ind på Red Hat Kundeportal.

# subscription-manager register --username your_username --password your_password

BEMÆRK: Når systemet er godkendt, vises et ID på din anmodning om dit system.

2. For at afregistrere dit system skal du bruge afregistrering -kontakten, som fjerner systemets post fra abonnementstjenesten og alle abonnementer og sletter dens identitet og abonnementscertifikater på den lokale maskine.

# subscription-manager unregister

3. For at få en liste over alle dine tilgængelige abonnementer skal du bruge skift liste og notere dit abonnementspool-id , som du vil aktivere det på dit system.

# subscription-manager list -available

4. Hvis du vil aktivere et abonnement, skal du bruge abonnementspool-id'et , men vær opmærksom på, at når du køber et, er det gyldigt i en bestemt periode, så sørg for at købe en ny periode inden udløb . Da dette system er til test, bruger jeg kun 30-dages selvunderstøttet RHEL gratis abonnement. Brug følgende kommando for at aktivere et abonnement.

# subscription-manager subscribe --pool=Pool ID number

5. Brug følgende kommando for at få status på dine forbrugte abonnementer.

# subscription-manager list –consumed

6. Brug nedenstående kommando til at kontrollere dine aktiverede abonnementer.

# subscription-manager list

7. Hvis du vil fjerne alle dine aktive abonnementer, skal du bruge argumentet –all eller blot give et abonnementsserie, hvis du kun vil fjerne en bestemt pool.

# subscription-manager remove --all
# subscription-manager unsubscribe --serial=Serial number

8. For at liste de tilgængelige serviceniveauer på dit RHEL 7.0-system skal du bruge følgende kommando, og hvis du vil indstille et ønsket niveau, skal du bruge kontakten –sæt serviceniveau kommando.

# subscription-manager service-level --list
# subscription-manager service-level --set=self-support

Trin 2: Aktivér Yum Repositories

9. Når dit system er blevet registreret på Red Hat Customer Portal, og et abonnement er blevet aktiveret i dit system, kan du begynde at liste og aktivere systemrepositorier. Brug den næste kommando for at få en liste over alle dine leverede arkiver gennem et bestemt abonnement.

# subscription-manager repos --list

BEMÆRK: En lang arkivliste skal vises, og du kan status for at se, om visse arkiver er aktiveret (dem med 1 Aktiveret ).

10. Et mere simpelt output kommandoen yum repolist all skal generere igennem, og du kan også kontrollere, om visse repos er aktiveret.

# yum repolist all

11. Brug følgende kommando for at få vist kun de aktiverede systemopbevaringssteder.

# yum repolist

12. Hvis du nu vil aktivere en bestemt repo på dit system, skal du åbne filen /etc/yum.repos.d/redhat.repo og sørge for at ændre linjen aktiveret fra 0 til 1 på hver specifik repo, du vil aktivere.

 # vi /etc/yum.repos.d/redhat.repo

BEMÆRK: Her har jeg aktiveret RHEL 7 Server Optional RPMs repositories, som jeg senere skal bruge til at installere nogle vigtige PHP-moduler på en LAMP-server.

13. Når du har redigeret filen og aktiveret alle dine nødvendige opbevaringssteder ved hjælp af ovenstående procedure, skal du køre yum repolist all eller bare yum repolist igen for at kontrollere repos status som i skærmbillederne under.

# yum repolist all

Trin 3: Fuld opdatering RHEL 7.0

14. Når alt vedrørende abonnementer og arkiver er blevet indstillet, skal du opgradere dit system for at sikre dig, at dit system har de nyeste pakker, kerner og sikkerhedsrettelser opdateret og udsteder følgende kommando.

# yum update

Det er alt! Nu er dit system opdateret, og du kan begynde at udføre en anden vigtig opgave som at begynde at opbygge et komplet webmiljø til produktioner ved at installere alle de nødvendige softwarepakker, som vil blive dækket i fremtidige tutorials.