Tomahawk 0.7 frigivet - en ultimativ social musikafspiller til Linux


Tomahawk er en ultimativ, open source- og næste generations sociale musikafspiller på tværs af platforme, der giver dig adgang til musik, der er gemt på din harddisk (som enhver selvrespektende musikafspiller gør), men den tapper også en bred vifte af musikkilder som f.eks. som SoundCloud, Spotify, Youtube og andre musikabonnementstjenester for at organisere alt på ét sted. Dette omdanner fundamentalt hele internettet til et musikbibliotek. Derfra kan du dele dine playlister, søge efter medier på en række tjenester på én gang.

Tomahawk forbinder dig også med de andre computere og venner på netværket for at dele, se og streame dine musikbiblioteker/radiostationer via Google Chat, Jabber og Twitter. Så dybest set behøver du ikke bekymre dig om at gå gennem andre spillere eller tilmelde dig nye ting. Den kombinerer alle forskellige musiktjenester og sociale netværk i en brugervenlig grænseflade, der er nem at bruge.

  1. Multi-Source: Tilslut indholdsopløsere til alle dine personlige musikabonnementstjenester, netværksbiblioteker, promoveringsplatforme, online datalåse og mere.
  2. Socialt: Opret forbindelse til dine andre computere og venner via Google Chat, Twitter og Jabber. Del, gennemse og afspil deres musikbiblioteker, afspilningslister og stationer.
  3. Smart: Tomahawk har knapper, opkald og feeds til at fange de nyeste hitlister, kommende nye udgivelser og oprette brugerdefinerede radiostationer til dig.

Se hurtigt på nedenstående video, der viser nogle grundlæggende funktioner i Tomahawk 0.7.

Installer Tomahawk 0.7 i Ubuntu/Linux Mint og Fedora

Vi bruger Tomahawk PPA til at installere den nyeste version under Ubuntu 12.10, 12.04, 11.10, 11.04 og Linux Mint 16, 15, 14, 13. Tryk på 'Ctrl + Alt + T' på dit tastatur for at åbne terminalen og tilføj 'ppa: tomahawk/ppa 'til dine kilder, opdater og installer.

$ sudo add-apt-repository ppa:tomahawk/ppa
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install tomahawk

Fedora-brugeres behøver ikke at tilføje noget lager, det er som standard tilgængeligt i fedora-lageret.

# yum install tomahawk

Bemærk: Fedora-arkivet indeholder Tomahawk 0.6-version. Hvis du leder efter en nyeste version (dvs. 0.7), skal du kompilere den fra kilde-tarball.

Når den er installeret, bliver du bedt om at tilføje dine Jabber-, Twitter- og Google-konti for at finde dine venner, tweets og mere. Der er mange flere andre tjenester som Spotify, SoundCloud, Last.fm, Grooveshark osv., Hvor du kan synkronisere din playliste til Tomahawk-musikbiblioteket.

Klik derefter på fanen 'Samling' og peg på din musikmappe på dit filsystem. Gør det, og vent et par minutter på at scanne dine musikfiler.

Reference Links

Tomahawk-hjemmeside

Tomahawk er et godt valg, hvis du leder efter den næste generation af musikafspillere. Det er stadig en ung applikation med mange områder, som dens skabere har brug for til kompetence, men denne evne vil fortsat komme med hver nye udgivelse.