Sådan installeres Apache CouchDB i Ubuntu 20.04


Implementeret i Erlang er Apache CouchDB, simpelthen kaldet CouchDB, en open-source NoSQL-database, der fokuserer på datalagring i JSON-format. CouchDB er et perfekt valg til driftsteam og virksomheder, der søger en højtydende NoSQL-databaseløsning. I modsætning til relationsdatabaser som MySQL bruger CouchDB en skemafri datamodel, der forenkler postadministration på tværs af forskellige computerenheder.

Denne vejledning viser dig, hvordan du installerer den nyeste version af Apache CouchDB på Ubuntu 20.04.

Trin 1: Aktivér CouchDB Repository

For at starte skal du logge ind på din serverforekomst og importere GPG-nøglen som vist.

$ curl -L https://couchdb.apache.org/repo/bintray-pubkey.asc   | sudo apt-key add -

Dernæst skal du sørge for at aktivere CouchDB-lageret som vist.

$ echo "deb https://apache.bintray.com/couchdb-deb focal main" >> /etc/apt/sources.list

Når arkivet og nøglen er tilføjet, skal du fortsætte til næste trin.

Trin 2: Installer Apache CouchDB i Ubuntu

Efter at have aktiveret CouchDB-arkivet, er det næste trin at opdatere pakkelisterne til Ubuntu og installere Apache CouchDB som vist.

$ sudo apt update
$ sudo apt install apache2 couchdb -y

Du bliver nødt til at vælge indstillinger for at konfigurere din CouchDB. I denne prompt konfigurerer du enten i standalone eller grupperet tilstand. Da vi installerer på en enkelt server, vælger vi den enkeltstående enkeltstående indstilling.

I den næste prompt skal du konfigurere netværksgrænsefladen, som CouchDB vil binde til. I standalone-servertilstand er standard 127.0.0.1 (loopback).

Hvis det er klyngetilstand, skal du indtaste serverens IP-adresse på interface eller skrive 0.0.0.0, som binder CouchDB til alle netværksgrænseflader.

Indstil derefter administratoradgangskoden.

Bekræft den indstillede adgangskode for at afslutte installationen.

Trin 3: Bekræft installation af CouchDB

CouchDB-serveren lytter som standard til TCP-port 5984. For at slukke din nysgerrighed skal du køre netstat-kommandoen som vist.

$ netstat -pnltu | grep 5984

For at kontrollere, om installationen var vellykket, og tjenesten kører, skal du køre curl-kommandoen nedenfor. Du skal få følgende oplysninger om CouchDB-databasen, der udskrives i JSON-format.

$ curl http://127.0.0.1:5984/

Outputtet i din terminal vil se sådan ud:

Trin 4: Adgang til CouchDB webgrænseflade

Du kan åbne din browser og gennemse http://127.0.0.1:5984/_utils/ og indtaste administratorbrugernavnet og adgangskoden for at logge ind på din database:

Når Apache CouchDB er konfigureret og installeret, skal du bruge kommandoerne nedenfor til at starte, aktivere, stoppe og kontrollere dets status.

$ sudo systemctl start couchdb.service
$ sudo systemctl enable couchdb.service
$ sudo systemctl stop couchdb.service

Kontrol af kontrolstatus viser:

$ sudo systemctl status couchdb.service

For yderligere oplysninger om CouchDB henvises til Apache CouchDB-dokumentationen. Det er vores håb, at du nu komfortabelt kan installere CouchDB på Ubuntu 20.04.