Installer GIT for at oprette og dele dine egne projekter på GITHub Repository


Hvis du for nylig har brugt nogen tid i Linux-verdenen, er chancerne for, at du har hørt om GIT. GIT er et distribueret versionskontrolsystem, der blev oprettet af Linus Torvalds, hjernen til Linux selv. Det blev designet til at være et overlegen versionskontrolsystem til dem, der var let tilgængelige, hvoraf de to mest almindelige var CVS og Subversion (SVN).

Mens CVS og SVN bruger klient/server-modellen til deres systemer, fungerer GIT lidt anderledes. I stedet for at downloade et projekt, foretage ændringer og uploade det tilbage til serveren, får GIT den lokale maskine til at fungere som en server.

Med andre ord downloader du projektet med alt, kildefilerne, versionændringer og individuelle filændringer lige til den lokale maskine, når du tjekker ind, tjekker ud og udfører alle de andre versionskontrolaktiviteter. Når du er færdig, fletter du derefter projektet tilbage til arkivet.

Denne model giver mange fordele, den mest åbenlyse er, at hvis du uanset årsag er afbrudt fra din centrale server, har du stadig adgang til dit projekt.

I denne vejledning skal vi installere GIT, oprette et lager og uploade dette lager til GitHub. Du bliver nødt til at gå til http://www.github.com og oprette en konto og et lager, hvis du vil uploade dit projekt der.

Sådan installeres GIT i Linux

På Debian/Ubuntu/Linux Mint, hvis det ikke allerede er installeret, kan du installere det ved hjælp af apt-get-kommandoen.

$ sudo apt-get install git

På Red Hat/CentOS/Fedora/systems kan du installere det ved hjælp af kommandoen yum.

$ yum install git

Hvis du foretrækker at installere og kompilere den fra kilde, kan du følge nedenstående kommandoer.

$ wget http://kernel.org/pub/software/scm/git/git-1.8.4.tar.bz2
$ tar xvjf git-1.8.4.tar/bz2
$ cd git-*
$ ./configure
$ make
$ make install

Sådan oprettes Git-projekt

Nu hvor GIT er installeret, lad os konfigurere det. I dit hjemmekatalog vil der være en fil, der hedder “~/.gitconfig”. Dette indeholder alle dine lageroplysninger. Lad os give det dit navn og din e-mail:

$ git config –-global user.name “Your Name”
$ git config –-global user.email [email 

Nu skal vi oprette vores første lager. Du kan gøre ethvert bibliotek til et GIT-arkiv. cd til en der har nogle kildefiler og gør følgende:

$ cd /home/rk/python-web-scraper
$ git init

I den mappe er der oprettet en ny skjult mappe kaldet “.git“. Denne mappe er hvor GIT gemmer alle sine oplysninger om dit projekt og eventuelle ændringer, du foretager i det. Hvis du til enhver tid ikke længere ønsker, at et bibliotek skal være en del af et GIT-arkiv, skal du bare slette denne mappe på den typiske måde:

$ rm –rf .git

Nu hvor vi har oprettet et lager, skal vi tilføje nogle filer til projektet. Du kan tilføje en hvilken som helst filtype til dit GIT-projekt, men lad os nu oprette en "README.md" -fil, der giver lidt info om dit projekt (vises også i README-blokken på GitHub) og tilføje nogle kildefiler.

$ vi README.md

Indtast info om dit projekt, gem og afslut.

$ git add README.md
$ git add *.py

Med de to ovenstående kommandoer har vi tilføjet "README.md" -filen til dit GIT-projekt, og derefter tilføjede vi alle Python-kilde (* .py) -filer i den aktuelle mappe. Værd at bemærke er, at du 99 gange ud af 100, når du arbejder på et GIT-projekt, skal tilføje alle filerne i biblioteket. Du kan gøre det således:

$ git add .

Nu er vi klar til at forpligte projektet til et stadium, hvilket betyder at dette er et markeringspunkt i projektet. Du gør dette med git commit “–m” kommandoen, hvor “–m” indstillingen angiver en besked, du vil give den. Da dette er out first commit af out-projektet, indtaster vi "first commit" som vores "–m" -streng.

$ git commit –m ‘first commit’

Sådan uploades projekt til GitHub Repository

Vi er nu klar til at skubbe dit projekt op til GitHub. Du skal bruge de loginoplysninger, du oprettede, da du oprettede din konto. Vi vil tage disse oplysninger og videregive dem til GIT, så de ved, hvor de skal hen. Det er klart, at du vil erstatte 'bruger' og 'repo.git' med de korrekte værdier.

$ git remote set-url origin [email :user/repo.git

Nu er det tid til at skubbe, dvs. kopiere fra dit lager til det eksterne lager. Kommandoen git push tager to argumenter: "remotename" og "branchname". Disse to navne er normalt henholdsvis oprindelse og mester:

$ git push origin master

Det er det! Nu kan du gå til https://github.com/username/repo linket for at se dit eget git-projekt.