Sådan konverteres PDF til billede ved hjælp af Gimp


Denne artikel viser dig, hvordan du konverterer siderne i et PDF-dokument til billedfiler (PNG, JPEG og andre) ved hjælp af GIMP-værktøjet i Linux.

GIMP er et gratis billedredigeringsværktøj, open source, fuldt udstyret, tilgængeligt til Windows, Linux, Mac OS X og andre platforme. Det kan eksportere sider med PDF-dokumenter til forskellige billedformater, herunder PDF, JPEG, TIFF, BMP og mange andre.

Disse instruktioner forklarer, hvordan man bruger GIMP til at konvertere PDF til dem, der foretrækker at bruge en grafisk applikation til at udføre opgaven. GIMP eksporterer PDF-sider en efter en kræver derfor et plugin for automatisk at eksportere alle sider.

Først og fremmest, hvis du ikke allerede har GIMP, skal du installere det ved hjælp af vores følgende artikel:

  • How to Install GIMP in Ubuntu and Linux Mint

På Fedora-distribution kan du installere GIMP ved blot at bruge flatpak eller snap som vist.

$ dnf install flatpak
$ flatpak install flathub org.gimp.GIMP
$ flatpak run org.gimp.GIMP

OR

$ sudo dnf install snapd
$ sudo ln -s /var/lib/snapd/snap /snap
$ sudo snap install gimp

Når du er installeret, skal du følge instruktionerne nedenfor.

Konverter PDF til billede ved hjælp af GIMP i Linux

Først starter vi med at konvertere en eller et par PDF-sider til PNG. Dette kræver ikke tilføjelse af plugins til GIMP.

Klik på menuen GIMP-fil, vælg Åbn, og vælg den PDF-fil, du vil konvertere. Du får vist dialogboksen 'Importer fra PDF'. Indstil indstillingen Åbn sider som Lag, og vælg Importer.

I dialogboksen GIMP-lag skal du rulle til den side, du vil konvertere fra PDF til billede. Træk den valgte side med musemarkøren til toppen, så det er det første lag.

Klik derefter på menuen GIMP-fil, og vælg Eksporter som. Nu kan du ændre filnavneudvidelsen til det foretrukne billedformat ved at redigere navnefeltet øverst i eksportdialogen eller klikke på Vælg fil (efter udvidelse) i bunden af dialogen.

Du kan også vælge, hvor du vil gemme dit billede på din computer i sektionen Gem i mappe øverst i dialogboksen. Til sidst skal du klikke på knappen Eksporter for at gemme filen i det valgte billedformat.

GIMP åbner en dialog for at foretage ændringer i dine billeder, såsom komprimeringsniveau og billedkvalitet.

Forhåbentlig kan du nu konvertere dine PDF-dokumenter til billeder i Linux ved hjælp af GIMP-applikationen.