FireSSH - En SSH-klient-plugin til webbrowser til Firefox


FireSSH er en open source cross-platform browserbaseret SSH-terminal klientudvidelse til Firefox, udviklet af Mime Čuvalo ved hjælp af JavaScript til håndtering af tilgængelige og pålidelige eksterne SSH-sessioner lige fra browservinduet og fungerer som en meget kraftig SSH-klient.

Denne lille lette add-on giver dig mulighed for nemt at oprette nye konti og oprette nye forbindelser til systemerne. Du behøver ikke at installere tredjepartsværktøjer som Putty eller en anden SSH-klient på din maskine, alt hvad du behøver er at have en webbrowser på dit sted for at få adgang til dine eksterne maskiner fra browseren, uanset hvor du er eller på farten.

Installation af FireSSH

For det første skal du have en Firefox-browser installeret på dit system. FireSSH er ikke et enkeltstående program, men oprettet som en udvidelse til Firefox-browseren. For at installere FireSSH skal du gå til følgende link og klikke på knappen “Installer nu”. Når installationen er færdig, skal du sørge for at genstarte Firefox med succes,

  1. https://addons.mozilla.org/firefox/downloads/latest/firessh

FireSSH-udvidelse bruger SSH-protokol til at oprette forbindelse til ekstern vært. For eksempel, hvis du vil oprette forbindelse til vært "172.16.25.126" ved hjælp af brugeren "tecmint" og adgangskoden "xyz", skal du skrive i adresselinjen svarende til "ssh: //172.16.25.126" og indtaste detaljer som foreslået.

Til sidst skal du klikke på knappen “OK” for at oprette forbindelse til din server.

Alternativt kan du gå til "Menu" -> "Værktøjer" -> "Webudvikler" -> "FireSSH" for at starte "Account Manager".

  1. Kontonavn: Indtast værtsnavnet på den server, du vil oprette forbindelse til.
  2. Kategori: Nogle mennesker beskæftiger sig med mange servere, og dette hjælper dem med at organisere deres servere i kategorier. For eksempel oprettede jeg kategori som "Blogging", du kan oprette alle kategorier.
  3. Host: Indtast IP-adressen til den eksterne vært.
  4. Port: Som standard kører SSH på port “22”, men nogle brugere foretrækker anden port af sikkerhedsårsager. Så indtast dit portnummer her
  5. Login og adgangskode: Indtast dit brugernavn og din adgangskode.

Endelig skal du klikke på knappen "Opret forbindelse" for at oprette fjernforbindelse til din server. Følg skærmbillede for reference.

Alternativt kan du også bruge Firefox-værktøjslinjeknappen til at føje FireSSH til din værktøjslinje. Højreklik på knappen i værktøjslinjen, gå derefter til "Tilpas" søgning efter FireSSH-ikonet og træk til værktøjslinjeafsnittet,

For at afinstallere skal du blot gå til "Tools" -> "Addons" -> "FireSSH" og derefter klikke på Afinstaller.