Diskonaut - En Terminal Disk Space Navigator til Linux


diskonaut er en simpel terminal disk space navigator bygget ved hjælp af Rust og understøtter Linux og macOS. For at bruge det skal du angive en absolut sti i dit filsystem, for eksempel /home/tecmint eller køre det i det relevante bibliotek, det scanner biblioteket og kortlægger det til hukommelsen, så du kan udforske dens indhold. Det giver dig mulighed for at inspicere pladsforbrug, selv under scanningen.

Når scanningen er afsluttet, kan du navigere gennem underkataloger og få en visuel treemap-gengivelse af, hvad der forbruger din diskplads. diskonaut giver dig mulighed for at slette filer og mapper og sporer som et resultat den mængde plads, du har frigjort i processen. Det understøtter også tastaturgenveje for at lette navigationen.

I denne artikel lærer du, hvordan du installerer og bruger diskonaut i Linux-systemer.

Installation af diskonaut i Linux

For at installere og bruge diskonaut skal du have Rust-programmeringssprog installeret på dit system, hvis ikke, skal du installere det ved hjælp af følgende kommando.

# curl --proto '=https' --tlsv1.2 -sSf https://sh.rustup.rs | sh

Når dit system har Rust installeret, skal du også have lasten (Rust-pakkehåndtering) installeret. Brug fragt til at installere diskonaut på systemet som vist.

# cargo install diskonaut

Hvis du bruger Fedora, CentOS og Arch Linux, kan du installere diskonaut nyeste forudbyggede binær fra standardregisteret som vist.

$ sudo dnf install diskonaut
$ yay diskonaut

Når diskonaut er installeret, kan du enten starte diskonaut i den mappe, du vil scanne, eller angive den absolutte sti til den mappe, der skal scannes, som et argument.

$ cd /home/aaronk
$ diskonaut
OR
$ diskonaut /home/aaronk

I den nederste ende kan du se de tilgængelige tastaturgenveje til brug med diskonaut.

Når scanningen er afsluttet, kan du vælge en underkatalog, for eksempel VirtualBox VM'er, og derefter klikke på Enter for at udforske den.

diskonaut Github repository: https://github.com/imsnif/diskonaut

Det er alt! diskonaut er en simpel terminal disk space navigator, der bruges til hurtigt at udforske brug af diskplads på din lagerfacilitet. Prøv det og del dine tanker med os via feedbackformularen nedenfor.