rdiff-backup - Et kraftfuldt inkrementelt backupværktøj understøtter nu Python 3


Denne forbedring blev officielt frigivet og offentliggjort den 15. marts 2020 med version 2.0.0 og distribueret på GitHub-webstedet.

Den meget værdsatte Rdiff-backup-applikation giver brugerne mulighed for at sikkerhedskopiere et bibliotek til en anden fjern eller lokal destination. En af de vigtigste styrker ved applikationen er dens enkelhed. Brugere kan oprette deres første sikkerhedskopi med en enkelt kommandolinje:

# rdiff-backup <source-dir> <backup-dir>

Nyt team

Vi er også stolte af at informere dig om, at vi mere end fordoblet vores udviklingsteam, der arbejder på denne applikation, da alle vores udviklere og supportmedarbejdere nu bidrager til forbedring og support.

Da vi trives med at tilbyde kvalitet og kontinuitet, har vi omgået enhver personalebevægelse for at undgå at påvirke din support og leverancer. Det forbedrede og decentraliserede team, der nu arbejder på Rdiff-backup, blev etableret i 2019 for at bidrage til applikationens udvikling og dermed din tilfredshed.

Holdet er også en multi-selskabsindsats, der inkluderer Otto Kekäläinen fra Seravo og Patrik Dufresne fra Ikus-Soft samt andre eksperter, mest fremtrædende Eric Lavarde.

Det forbedrede team har arbejdet hårdt og er dedikeret til succesrige løsninger for at sikre, at denne nye version har forbedret stabilitet og effektivitet. Vi er stolte af at gøre det tilgængeligt for dig som en del af vores store distribution.

Forbedringer siden v1.2.8

Der blev foretaget større ændringer for at opgradere udviklingsværktøjerne, herunder Travis Pipeline, automatiseret test til Linux og Windows, nyt Ubuntu PPA, nyt Fedora COPR og nyt Pypi.org-arkiv.

Disse forbedringer sigter mod at hjælpe brugere med let at migrere til den nyere version på en enkel og tilgængelig måde. Tilpasset med disse forbedringer inkluderede vi følgende nye visuelle identitet i udgivelsen.

Fremadrettet opdaterede vi også vores Rdiff-backup-webstedstilbud, og vi migrerede fra Savannah til GitHub Pages.

Funktioner i Rdiff-Backup

Denne udgivelse sigter mest på at opgradere og understøtte Python 3.5 og højere på Linux og Windows og omfattede derfor ikke så mange nye funktioner i forhold til den tidligere officielle version 1.2.8. Ikke desto mindre indeholder den stadig flere programrettelser, der er skrevet gennem årene af forskellige Linux-distributioner, samt nogle forbedringer med hensyn til hastighed og pladseffektivitet.

Rdiff-backup er forbedret for at give dig effektive sikkerhedskopier i alle scenarier. Her er et par funktioner:

  • Brugervenlige kommandoer og grænseflader
  • Kapacitet til oprettelse af spejl
  • Omvendt inkrementel tilbageholdelsesstrategi for backup
  • Intern informationsbevaring
  • Effektivitet i rumforbrug
  • Optimering af båndbreddeforbrug
  • Gennemsigtighed i alle datatyper og -formater
  • Autodetektion til filsystemer
  • Udvidet support og ACL-attributter
  • Bevarelse af statistik
  • Understøttelse af Linux og Windows; kendt for at arbejde på BSD og macOS X

Adgang til den fulde liste over funktioner er tilgængelig her.

Installation af Rdiff-Backup i Linux

Installationen til nuværende og nye brugere udføres af den samme implementering af Rdiff-backup.

Her er de forskellige implementeringskommandolinjer.

At installere Rdiff-Backup på Ubuntu Focal eller Debian Bullseye eller nyere (har 2.0).

$ sudo apt install rdiff-backup

For at installere Rdiff-Backup på Ubuntu-backports til ældre versioner (har brug for en backported 2.0).

$ sudo add-apt-repository ppa:rdiff-backup/rdiff-backup-backports
$ sudo apt update
$ sudo apt install rdiff-backup

For at installere Rdiff-Backup på CentOS og RHEL 7 (fra COPR).

$ sudo yum install yum-plugin-copr epel-release
$ sudo yum copr enable frankcrawford/rdiff-backup
$ sudo yum install rdiff-backup

For at installere Rdiff-Backup på CentOS og RHEL 8 (fra COPR).

$ sudo yum install dnf-plugins-core epel-release
$ sudo dnf copr enable frankcrawford/rdiff-backup
$ sudo yum install rdiff-backup

For at installere Rdiff-Backup på Fedora 32+.

$ sudo dnf install rdiff-backup

At installere Rdiff-Backup på Debian og derivater, Raspbian osv. (Fra PyPi).

$ sudo apt install python3-pip python3-setuptools python3-pylibacl python3-pyxattr
$ sudo pip3 install rdiff-backup

At installere Rdiff-Backup på Fedora og derivater (fra PyPI).

$ sudo dnf install python3-pip python3-setuptools py3libacl python3-pyxattr
$ sudo pip3 install rdiff-backup

Dokumentation til understøttelse af migration fra den ældre version 1.2.8 til den nuværende 2.0.0-version vil snart være tilgængelig her.

  • Rdiffweb - er en robust backup-webinterfaceløsning til Rdiff-backup, der giver dig mulighed for at visualisere dine resultater fra din webbrowsers enkelhed med fuld dataadgang.
  • Minarca - er en problemfri backup-løsning, der er bygget på Rdiffweb og Rdiff-backup, der understøtter yderligere funktioner som kvotestyring.

Vi ønsker at anerkende Patrik Dufresne og hans virksomhed, Ikus-Soft for deres engagement, bidrag og sponsorering af denne meddelelse. Som du måske allerede ved, giver Ikus-Soft professionel support relateret til Rdiff-backup-teknologi, Rdiffweb interface til visualisering af Rdiff-backup repositories og Minarca, som centraliserer og forenkler backup management.

Patrik Dufresne er bakket op af mange års erfaring med OpenSource-softwareudvikling og ekspertise inden for backup-strategier og er en nøglepartner til at understøtte væksten i din virksomhed. Ikus-Soft tilbyder en bred vifte af tjenester inden for softwareudvikling samt IT-rådgivning og support til at styrke din forretningssikkerhed, sikkert og effektivt.

Hvis du har brug for hjælp til din nuværende virksomhedsopstilling, eller hvis du har brug for at imødekomme en ny forretningsefterspørgsel, opbygge en ny it-infrastruktur, eller du har brug for hjælp til din eksisterende, ville det være en fornøjelse at hjælpe dig.