Sådan installeres Odoo 13 på Ubuntu


Odoo er en komplet, udvidelig open source ERP-software (Enterprise Resource Planning) bygget ved hjælp af Python og PostgresSQL-database til datalagring.

Det er en pakke med open source-forretningsapplikationer, der består af flere apps under forskellige kategorier såsom websted, salg, økonomi, drift, produktion, HR, kommunikations-, marketing- og tilpasningsværktøjer.

De vigtigste apps inkluderer en webstedsbygger, CRM (Content Relationship Manager), en fuldt funktionel e-handel, marketingapp, HR-app, regnskabsværktøj, lagerapp, salgsapp, projektstyringsapp og mange flere.

I denne artikel viser vi dig, hvordan du installerer Odoo 13 Community Edition (CE) på Ubuntu 18.04 eller nyere.

Trin 1: Installation af PostgreSQL og Wkhtmltopdf på Ubuntu

1. For at køre Odoo korrekt skal du have en PostgreSQL-databaseserver, som kan installeres fra standardlagrene som vist.

$ sudo apt update
$ sudo apt install postgresql

2. Når installationen af PostgresSQL er gennemført, skal du kontrollere et par ting. Under installationsprocessen er installationsprogrammet konfigureret til at starte postgresql-tjenesten og gøre det muligt for den automatisk at starte, når serveren genstartes. For at kontrollere, om tjenesten er i gang og er aktiveret, skal du køre følgende systemctl-kommandoer.

$ systemctl status postgresql
$ systemctl is-enabled postgresql

3. Dernæst skal du installere Wkhtmltopdf - er et open source, lille kommandolinjeprogram, der konverterer en HTML-side til PDF-dokument eller et billede ved hjælp af WebKit.

Odoo 13 kræver wkhtmltopdf v0.12.05, som ikke findes i Ubuntu repositories. Så du skal installere det manuelt ved at køre følgende kommandoer.

$ wget https://github.com/wkhtmltopdf/wkhtmltopdf/releases/download/0.12.5/wkhtmltox_0.12.5-1.bionic_amd64.deb
$ sudo dpkg -i  wkhtmltox_0.12.5-1.bionic_amd64.deb
$ sudo apt -f install 

4. Kontroller, at Wkhtmltopdf er installeret på din maskine.

$ which wkhtmltopdf
$ which wkhtmltoimage

Trin 2: Installation af Odoo 13 i Ubuntu

5. Vi bruger det officielle Odoo-arkiv til at installere Odoo Community Edition ved at udføre følgende kommandoer.

$ sudo wget -O - https://nightly.odoo.com/odoo.key | sudo apt-key add -
$ sudo echo "deb http://nightly.odoo.com/13.0/nightly/deb/ ./" | sudo tee -a /etc/apt/sources.list.d/odoo.list
$ sudo apt-get update && apt-get install odoo

6. Når Odoo er installeret, kan du kontrollere, at tjenesten kører og er aktiveret til automatisk at starte ved systemstart.

$ systemctl status odoo
$ systemctl is-enabled odoo

7. Som standard lytter Odoo på port 8069, og du kan kontrollere det ved hjælp af netstat eller ss-værktøjerne som følger. Dette er en anden måde at bekræfte, at Odoo er i gang.

$ sudo netstat -tpln
OR
$ sudo ss -tpln

Trin 3: Installer og konfigurer Nginx som en omvendt proxy til Odoo

8. For at give brugerne adgang til Odoo-webgrænsefladen uden at skrive portnummeret kan du konfigurere Odoo, der skal tilgås ved hjælp af et underdomæne ved hjælp af et Nginx-omvendt proxy-miljø.

For at konfigurere Nginx som en omvendt proxy til Odoo skal du først installere Nginx som vist.

$ sudo apt install nginx

9. Når installationen er afsluttet, skal du kontrollere, om Nginx-tjenesten er oppe og kører, også er aktiveret.

$ systemctl status nginx
$ systemctl is-enabled nginx

10. Opret derefter en Nginx-serverblok til Odoo i filen /etc/nginx/conf.d/odoo.conf som vist.

$ sudo vi /etc/nginx/conf.d/odoo.conf

Kopier og indsæt derefter følgende konfiguration i filen. Dette er en simpel konfiguration, der er tilstrækkelig til at køre dit Odoo-system, du kan tilføje flere konfigurationer ved at læse Nginx-dokumentationen, der passer til dit miljø.

server {
        listen      80;
        server_name odoo.tecmint.lan; access_log /var/log/nginx/odoo_access.log; error_log /var/log/nginx/odoo_error.log; proxy_buffers 16 64k; proxy_buffer_size 128k; location / { proxy_pass http://127.0.0.1:8069; proxy_redirect off; proxy_set_header X-Real-IP $remote_addr; proxy_set_header X-Forwarded-For $proxy_add_x_forwarded_for; proxy_set_header Host $http_host; } location ~* /web/static/ { proxy_cache_valid 200 60m; proxy_buffering on; expires 864000; proxy_pass http://127.0.0.1:8069; } gzip on; gzip_min_length 1000; }

11. Efter at have gemt ændringerne i filen. Kontroller Nginx-konfigurationsstrukturen for syntaksfejl.

$ sudo nginx -t

12. Genstart nu Nginx-tjenesten for at foretage de seneste ændringer.

$ sudo systemctl restart nginx

13. Det er vigtigt, at hvis du har aktiveret UFW-firewall-tjenesten aktiveret og kørende, skal du tillade HTTP- og HTTPS-anmodninger gennem firewallen til Nginx-serveren, inden du begynder at få adgang til Odoo-webgrænsefladen.

$ sudo ufw allow http
$ sudo ufw allow https
$ sudo ufw reload

Trin 4: Adgang til Odoo Web Administration Interface

14. Dernæst skal du åbne en webbrowser og bruge følgende adresse til at få adgang til Odoo-webadministrationsgrænsefladen.

http://odoo.tecmint.lan

Vent på, at grænsefladen indlæses, når den først er, skal du oprette en database til Odoo. Indtast et databasenavn, administrator-e-mail-adresse og adgangskode. Vælg derefter sprog og land. Du kan vælge at indlæse eksempeldata eller ej. Klik derefter på Opret database.

15. Derefter omdirigeres ovenstående side til administratorens instrumentbræt, der viser de tilgængelige Odoo-apps, som vist i det følgende skærmbillede. Klik på knappen Installer eller Opgrader i en app for at installere eller opgradere den henholdsvis. For at logge ud skal du klikke på Admin dropdown ==> Log ud.

16. Følgende skærmbillede viser Odoo-logingrænsefladen. Brug legitimationsoplysninger oprettet i trin 14 ovenfor for at logge ind.

Fra skærmbilledet kan du se, at systemet ikke er sikkert, da det kører på almindelig HTTP. Så du skal aktivere HTTPS, især i et produktionsmiljø. Du kan bruge Lad os kryptere, hvilket er gratis: Sådan sikres Nginx med Lad os kryptere på Ubuntu og Debian.

Det er alt for nu! Du har installeret Odoo 13 CE på din Ubuntu-server. Selvom Odoo-apps integreres problemfrit uden for kassen for at give en gennemført, integreret ERP-løsning, kan hver applikation implementeres som en enkeltstående applikation. For yderligere information, se Odoo 13-dokumentationen.