Sådan installeres MySQL 8.0 på CentOS 8 / RHEL 8


MySQL er den mest populære, gratis og open source relationsdatabasehåndteringsplatform, som bruges til at være vært for flere databaser på en enkelt server ved at give adgang til flere brugere til hver database.

Den nyeste MySQL 8.0-version kan installeres fra standard AppStream-lageret ved hjælp af MySQL-modulet, der som standard er aktiveret på CentOS 8 og RHEL 8-systemerne.

Der er også MariaDB 10.3 databaseversion, der er tilgængelig til installation fra standard AppStream-lageret, som er "drop-in-erstatning" til MySQL 5.7 med nogle begrænsninger. Hvis din applikation ikke understøttes med MySQL 8.0, anbefaler jeg dig at installere MariaDB 10.3.

I denne artikel gennemgår vi processen med at installere den nyeste MySQL 8.0-version på CentOS 8 og RHEL 8 ved hjælp af AppStream-lageret via YUM-værktøjet.

Installer MySQL 8.0 på CentOS8 og RHEL 8

Den seneste version af MySQL 8.0 kan installeres fra standard Application Stream-lageret på CentOS 8 og RHEL 8-systemer ved hjælp af følgende yum-kommando.

# yum -y install @mysql

@mysql modulet installerer den nyeste version af MySQL med alle afhængigheder.

Når installationen af MySQL er afsluttet, skal du starte MySQL-tjenesten, sætte den i stand til automatisk at starte ved systemstart og kontrollere status ved at køre følgende kommandoer.

# systemctl start mysqld
# systemctl enable --now mysqld
# systemctl status mysqld

Sikre nu MySQL-installationen ved at køre sikkerhedsscriptet, der bærer flere sikkerhedsbaserede operationer, såsom at indstille root-adgangskoden, fjerne anonyme brugere, ikke tillade root-login eksternt, fjerne testdatabase og genindlæse privilegium.

# mysql_secure_installation

Når MySQL-installationen er sikret, kan du logge på MySQL-shell og begynde at oprette nye databaser og brugere.

# mysql -u root -p
mysql> create database tecmint;
mysql> GRANT ALL ON tecmint.* TO [email  IDENTIFIED BY 'ravi123';
mysql> exit

Det er alt! I denne artikel har vi forklaret, hvordan du installerer MySQL 8.0 på CentOS 8 og RHEL 8. Hvis du har spørgsmål eller feedback, så del den med os i kommentarfeltet nedenfor.