24 gratis open source-applikationer, jeg fandt i år 2019


Det er på tide at dele en liste over de bedste 24 gratis og open source-software, jeg fandt i løbet af året 2019. Nogle af disse programmer er muligvis ikke nye, da de ikke blev frigivet for første gang i 2019, men de er nye og har været nyttigt for mig. Det er i ånden af deling, at jeg skriver denne artikel i håb om, at du også finder nogle af disse programmer nyttige.

Til at begynde med vil du muligvis søge efter programmet ved hjælp af din distributions pakkehåndtering som sådan:

Fedora og derivater:

# yum search all package
Or
# dnf search all package

Debian og derivater:

# aptitude search package

OpenSUSE og derivater:

# zypper search package

Arch Linux og derivater:

# pacman -Ss package

Hvis din søgning ikke giver nogen resultater, skal du gå over til webstedet for hvert værktøj, hvor du finder den enkeltstående pakke til download- og installationsinstruktioner sammen med oplysninger om afhængigheder.

1. SimpleScreenRecorder

Du kan bruge Simple Screen Recorder til at lave lyd- og videoscreencasts (hele skærmen eller det valgte område). Det er let at installere og bruge, men kraftigt på samme tid.

Vi har allerede dækket Simple Screen Recorder i dybden her: Sådan optages programmer og spil ved hjælp af Simple Screen Recorder.

2. Jaspersoft Studio

Jaspersoft Studio er et rapportdesignerprogram, der giver dig mulighed for også at oprette enkle og sofistikerede rapporter med diagrammer, faner, tabeller (og alt hvad du kan forvente at se i en rapport i verdensklasse) og eksportere dem til en bred vifte af formater (med PDF er måske den mest almindelige).

Med Q&A fora og brugergrupper plus adskillige eksempler og eksempler er communitywebstedet en stor hjælpekilde til at mestre dette alsidige program.

3. Visual Studio-kode

Visual Studio Code har nået et betydeligt niveau af popularitet blandt web- og skyudviklere, der også er Linux-brugere, da det giver et godt programmeringsmiljø ud af boksen, der understøtter udvidelser for at tilføje funktionalitet.

4. TuxGuitar

Hvis du er ligesom mig, og musik (især guitaren) er en af dine lidenskaber, vil du elske dette TuxGuitar-program, som giver dig mulighed for at redigere og spille guitartablaturer som en professionel.

5. Ekiga

Et alternativ til Microsofts Skype, Ekiga er en videokonference- og VoIP-løsning til GNOME i Linux (men også tilgængelig til Windows).

6. Børnespil

Perfekt til forældre med små børn, Childsplay giver sjove hukommelsesaktiviteter til at lære lyde, billeder, bogstaver, tal, hvordan man bruger inputudstyr (tastatur og mus) og mere.

7. Dia

Som du sandsynligvis vil gætte ud fra dets navn og baseret på billedet ovenfor, er Dia en alsidig diagrameditor, der kan sammenlignes med Microsoft Visio. Udover de oprindelige former kan andre tilføjes meget let ved at redigere en XML-fil. Diagrammer kan eksporteres til flere kendte formater (EPS, SVG, XFIG, WMF og PNG, for at nævne nogle få) for deling og lettere visualisering.

8. FreeCAD

FreeCAD er et almindeligt 3D-computerstøttet designprogram, der passer til teknik og arkitektur. I betragtning af at FreeCAD er FOSS, kan den let tilpasses og udvides ved brug af Python-scripts.

9. Owncloud

Selvom det ikke er et nyt barn på blokken på nogen måde, valgte jeg at medtage Dropbox, sikkerhed og privatliv opnås uden meget besvær og giver dig mulighed for nemt at oprette tilpasset skyopbevaring og fildelingsløsning.

Vi har allerede dækket installationen om Owncloud i dybden her: Opret personlig/privat Cloud Storage-løsning i Linux

10. MediaWiki

MediaWiki er et program til oprettelse og styring af et Wikipedia-lignende websted (faktisk er Wikipedia selv baseret på MediaWiki), hvor et samfund kan tilføje, fjerne, opdatere og gendanne poster, og forfattere får besked om sådanne ændringer.

11. Bleachbit

Du kan tænke på at slette midlertidige eller på anden måde unødvendige filer, men vil også forbedre Firefox-ydelsen og sikkert ødelægge unødvendige filer for at forhindre gendannelse.

Vi har allerede dækket installationen om Bleachbit i dybden her: Disk Space Cleaner og Privacy Guard til Linux

12. CodeMirror

CodeMirror er en meget kraftfuld Javascript-baseret teksteditor til webbrowseren. CodeMirror inkluderer syntaksfremhævning til over 100 sprog og en robust API. Hvis du ejer et websted eller en blog, der indeholder programmeringsvejledninger, finder du CodeMirror som et meget nyttigt værktøj.

13. GNU Health

GNU Health er en gratis, ekstremt skalerbar sundheds- og hospitalinformationsplatform, der bruges af sundhedsprofessionelle over hele verden til at forbedre de dårligt stillede menneskers liv og tilbyder en gratis teknik, der optimerer sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse.

14. OCS Inventory NG

Open Computer and Software Inventory Next Generation, eller kort sagt OCS Inventory NG, er en let webapplikation, der kan hjælpe netværks- og systemadministratorer med at holde styr på 1) alle enheder, der er forbundet til netværket, og 2) maskinkonfiguration og software installeret i dem.

Projektets websted (angivet nedenfor) har en fuldt funktionel demo, hvis du vil tjekke den ud, før du forsøger at installere programmet. Derudover er OCS Inventory NG afhængig af velkendte teknologier som Apache og MySQL/MariaDB, hvilket gør det til et robust program.

15. GLPI

GLPI er ofte brugt sammen med OCS Inventory NG og er en flersproget, gratis it-asset management-software, der ikke kun giver værktøjerne til at opbygge en database med en oversigt over dine netværksenheder, men også inkluderer et jobsporingssystem med mailunderretninger.

Andre kendetegn inkluderer, men er ikke begrænset til:

  1. Interventioner i historien
  2. Løsningsgodkendelse
  3. Tilfredshedsundersøgelse
  4. Eksport af beholdning til PDF-, regneark- eller PNG-formater

Vi har allerede dækket installation om GLPI IT Asset Management-værktøj i dybden her: Installer GLPI IT og Asset Management Tool i Linux

16. Ampache

Med online lyd- og videostreaming-applikation, og få adgang til den hvor som helst med en internetforbindelse.

Selvom det er designet som en personlig applikation, tillader Ampache offentlig registrering, hvis en administrator vælger at aktivere denne funktion.

17. Master PDF Editor (betalt)

Master PDF Editor er et brugervenligt pdf-redigeringsværktøj til at arbejde med PDF-dokumenter, der leveres med kraftig multifunktionel funktionalitet. Det hjælper dig med nemt at tilføje tekst, oprette og ændre pdf, tilføje billeder og kryptere filerne. Master PDF giver dig også mulighed for at flette filer til en eller opdele dokumenter i flere filer.

18. LibreOffice Draw

LibreOffice Draw er et program, der er indbygget i LibreOffice-pakken, der giver dig mulighed for at oprette alt fra en nem skitse til komplekse og giver dig midlerne til at kommunikere med grafik og diagrammer. Med Draw kan du nemt åbne og redigere grundlæggende PDF-filer.

19. Citron POS

Hvis du ejer en lille eller mellemstor virksomhed, har du utvivlsomt brug for et Point of Sale-program. Som sådan kan Lemon POS være en livredder for dig. Den bruger en MySQL/MariaDB-database til datalagring, og dermed kan en enkelt database bruges med flere aktive terminaler på samme tid. Oven i alt indeholder Lemon POS også et søgepanel, et priskontrolværktøj og et værktøj til at oprette trykte rapporter.

20. OpenShot

OpenShot er en FOSS-videoredigerer til Linux, der kan hjælpe dig med at oprette "den film, du altid har drømt om" (med ord fra udviklerne) med dine hjemmevideoer, billeder og musikfiler. Det giver dig også mulighed for at tilføje undertekster, overgangseffekter og eksportere den resulterende videofil til DVD og mange andre almindelige formater.

21. LAN Messenger

LAN Messenger er et flersproget (der kræves en sprogpakke) og platformoverskridende (fungerer i Linux, Windows og Mac) IM-program til kommunikation via et LAN. Det giver filoverførsler, meddelelseslogning og hændelsesmeddelelser - alt sammen uden behov for at oprette en server!

22. Kirsebærtræ

Cherrytree er et gratis og open source hierarkisk notatprogram, der kommer med formatering af rich text, fremhævning af syntaks og avancerede tilpasningsmuligheder. Dens avancerede søgefunktion giver dig mulighed for at søge filer på tværs af filtræet uanset deres sti.

Den leveres med tastaturgenveje, importerer og eksporterer noter, synkroniseres med cloudplatforme som Dropbox og adgangskodesikkerhed for at holde dine noter sikre.

23. FlightGear

FlightGear er et fantastisk open source-flysimulatorværktøj, der bruges til at skabe et kyndigt og åbent flysimulatorsystem til brug i eksperimenter eller akademiske miljøer, pilotuddannelse, som et industrielt ingeniørprogram, til gør-det-selv at jage deres valgte spændende flyvning simuleringsdesign, og sidst men sikkert ikke mindst som en sjov, praktisk og krævende desktop-flysimulator til Linux.

24. MuseScore

MuseScore er en open source og gratis professionel musiknotationsapplikation, der bruges til at oprette, afspille og udskrive smuk noder med brugervenlig, men alligevel stærk grænseflade.

Resumé

I denne artikel har jeg beskrevet 23 gratis og open source-applikationer, som jeg har fundet i løbet af året 2019, og håber, at det gnister din interesse for en eller flere af dem.

Vil du have os til at dække nogen af dem mere detaljeret på dette websted? Har du fundet en anden god FOSS-applikation, som du gerne vil dele med resten af samfundet? Bare lad os vide ved hjælp af kommentarformularen nedenfor. Spørgsmål, kommentarer og forslag er også velkomne.