Installation af Ubuntu 19.04 (Disco Dingo) Desktop på UEFI Firmware Systems


Ubuntu 19.04, kodenavnet Disco Dingo, ikke-LTS, er endelig frigivet til desktops, servere, Cloud og andre forekomster og smag. Denne version leveres med ni måneders support og nogle interessante ændringer, hvoraf de mest bemærkelsesværdige er det polerede og forbedrede Yaru-tema, GNOME 3.32, Mesa 19.0, Linux Kernel 5.0 og et antal pakker, der er opgraderet til deres seneste version.

Denne artikel vil guide dig om, hvordan du kan installere Ubuntu 19.04, single boot, på UEFI Firmware-maskiner med et manuelt standardpartitionslayout for at bevare ledig plads til fremtidige operativsysteminstallationer i dual-boot.

Vær opmærksom på, at alle systeminstallationer lavet fra UEFI-opstartssekvens antager, at din harddisk vil blive partitioneret i GPT-stil, uanset størrelsen på dine diske.

Prøv også at deaktivere Secure Boot og Fast Boot-muligheder fra UEFI-indstillinger (hvis de understøttes), især hvis du prøver at starte fra et USB UEFI-kompatibelt bootbale-drev lavet med Rufus-værktøjet.

Download Ubuntu 19.04 ISO-billede, som kan fås fra følgende link:

  1. http://releases.ubuntu.com/releases/19.04/

Ubuntu 19.04 Desktop Installationsvejledning

Installationen af Ubuntu 19.04 er ret enkel og ligetil som sine tidligere udgivelser. Men hvis du starter og installerer systemet på en UEFI Firmware-maskine, skal du udover de klassiske partitioner sikre, at du opretter en standard EFI-partition, der kræves for at boot loader skal videregive de yderligere instruktioner til Linux Grub.

1. Det første skridt, du skal tage for at installere Ubuntu 19.04, er at brænde et Ubuntu ISO-billede eller oprette et kompatibelt UEFI USB-drev, placere det startbare medie i dit passende drev, derefter indtaste UEFI-indstillinger og deaktivere Sikker opstart og hurtig opstart valgmuligheder og bede din maskine om at genstarte i UEFI med det passende startbare CD/USB-drev.

2. Når maskinen har startet mediet, skal du trykke på Esc -tasten for at få vist menuen Grub-skærm. Herfra skal du vælge Installer Ubuntu og trykke på Enter-tasten for at fortsætte.

3. På det næste trin skal du vælge sprog for dit system og trykke på knappen Fortsæt for at komme videre.

4. Vælg derefter tastaturlayoutet.

5. Dernæst kontrollerer installationsprogrammet, om dit system har internetforbindelse, og beder dig om installationstype. Vælg Normal, og marker Download opdateringer, mens du installerer Ubuntu for at fortsætte videre. Installationen kan også fortsætte uden en internetforbindelse.

6. På det næste trin skal du vælge en installationstype. For at sikre, at Ubuntu ikke spiser al din harddiskplads, mens du installerer systemet ved hjælp af den første mulighed, Slet disk og Installer Ubuntu, skal du vælge den sidste mulighed med Noget andet og trykke på knappen Fortsæt.

Denne mulighed er den mest sikreste og fleksible, hvis du måske vil bevare noget diskplads og installere andre operativsystemer i dual-boot, når du har installeret Ubuntu.

7. På dette trin skal du oprette en partitionstabel, hvis du har et tomt drev og udskærer din disk. Vælg din harddisk, hvis din maskine har mere end en disk, skal du trykke på knappen Ny partitionstabel og knappen Fortsæt fra pop op-advarslen for at oprette GPT-partitionstabellen.

8. Nu er det tid til at oprette systempartitionerne manuelt. Partitionstabellen vil have følgende skema i mit tilfælde, du kan tildele plads i henhold til dine krav:

  1. EFI-systempartition - 650 MB
  2. Mount Point/(root) Partition - min. 5 GB - Formateret EXT4 journaling-filsystem.
  3. Byt partition - min. 1 GB (eller dobbelt RAM-størrelse).
  4. Mount Point/home Partition - brugerdefineret plads (eller al den resterende plads) - Formateret EXT4 journaling-filsystem.
  5. Alle partitioner skal være primære og i begyndelsen af dette rum.

For at begynde skal du vælge ledig plads og trykke på knappen Plus + for at oprette den første partition. Denne første partition er EFI-standardpartitionen. Indtast 650 MB som størrelse, og vælg Brug som EFI-systempartition, og tryk derefter på knappen OK for at bekræfte og oprette partitionen.

9. Vælg derefter ledig plads igen, tryk på knappen + , og opret/(root) -partitionen. Sørg for, at partitionen har mindst 10 GB plads og vil blive formateret som EXT4 journaling-filsystem.

10. Opret derefter en swap-partition med mindst 1 GB ved hjælp af de samme trin som for tidligere partitioner. Anbefalingerne er at bruge dobbelt størrelse på din RAM, men 1 GB er nok til nye maskiner med meget RAM (faktisk skifter udskiftningen din maskine betydeligt på ikke-SSD-harddiske).

11. Den sidste partition, som du har brug for til at lave den, skal være/hjemmepartitionen. Så vælg ledig plads igen, tryk på + knappen og indtast den ønskede størrelse til monteringspunkt/hjemmepartition. Brug EXT4 journaling filsystem, og tryk på OK for at oprette partitionen.

12. Når alle partitioner er oprettet, skal du trykke på knappen Installer nu for at starte installationsprocessen og bekræfte ændringer af harddisken ved at trykke på knappen Fortsæt fra pop op-advarslen. Hvis et nyt advarselsvindue vises med Force UEFI Installation, skal du trykke på begge Fortsæt-knapper igen som vist på nedenstående skærmbilleder.

13. På det sidste trin angående dine systemkonfigurationer, skal du indtaste navnet på den systemadministrative bruger med root-rettigheder, skrive et navn til din computer og vælge en adgangskode for at beskytte administratorbrugeren. Vælg Kræv min adgangskode for at logge ind, og tryk på Fortsæt for at afslutte systemkonfigurationen. Efter dette trin skal du vente på, at installationsprocessen er færdig.

14. Endelig, når installationsprocessen er afsluttet, skal du genstarte din maskine, skubbe det startbare medie ud og logge på Ubuntu 19.04 ved hjælp af legitimationsoplysninger, der er konfigureret under installationsprocessen.

Det er alt! Nyd den sidste udgivelse af Ubuntu 19.04 på din UEFI-maskine. Vær opmærksom på den næste artikel om Ubuntu 19.04, hvor vi vil diskutere, hvad vi skal gøre, når du har installeret Ubuntu på din maskine.