En Science Fiction Terminal Emulator oprettet til Linux


eDEX-UI er en nørdet, fuldskærms, meget konfigurerbar og platform-applikation på tværs af platforme, der ligner en filmlignende futuristisk computergrænseflade, der kører på Linux, Windows og macOS. Det skaber illusionen af et skrivebordsmiljø uden vinduer.

Det er stærkt inspireret af DEX-UI og TRON Legacy-filmeffekterne. Det bruger et antal open source-biblioteker, rammer og værktøjer. Det blev designet og beregnet til at blive brugt på enheder med store berøringsskærme, men det fungerer godt på en almindelig stationær computer eller måske en tablet-pc eller bærbare computere med berøringsskærme.

eDEX-UI kører den valgte skal i en rigtig terminal og viser live systemoplysninger om CPU, hukommelse, temperatur, topprocesser og netværk. Som standard kører eDEX bash på Linux, men dette kan konfigureres. Det har også en filhåndtering og et skærmtastatur. Den leveres med forskellige tilpasningsmuligheder, herunder flere temaer, som du kan indlæse fra selve grænsefladen.

Denne applikation er ikke bygget til at udføre noget praktisk arbejde på dit system; det får bare din enhed eller computer til at føle sig sindssygt nørd. Du kan bruge det til at imponere dine venner eller kolleger på arbejdspladsen eller nogen omkring dig.

Sådan installeres eDEX-UI Terminal Emulator i Linux

For at installere eDEX-UI skal du downloade de præ-kompilerede binære filer, der er tilgængelige på wget-værktøjet fra kommandolinjen som vist.

$ wget -c https://github.com/GitSquared/edex-ui/releases/download/v2.2.2/eDEX-UI.Linux.x86_64.AppImage	[64-Bit]
$ wget -c https://github.com/GitSquared/edex-ui/releases/download/v2.2.2/eDEX-UI.Linux.i386.AppImage	[32-Bit]

Når du har downloadet det, skal du gøre eDEX-UI AppImage eksekverbar og køre den ved hjælp af følgende kommandoer.

$ chmod +x eDEX-UI.Linux.x86_64.AppImage
$ ./eDEX-UI.Linux.x86_64.AppImage

Du bliver spurgt “Vil du integrere eDEX-UI.Linux.x86_64.AppImage med dit system?”, Klik på Ja for at fortsætte.

Applikationen med opstart, når processen er afsluttet, vil du blive forbundet til eDEX-UI-frontend med standardtemaet.

For at ændre temaet skal du klikke på temamappen under FILESYSTEM og derefter klikke på .json -filen for det tema, du vil bruge (du kan gøre det samme for at ændre skrifttyper eller tastaturindstillinger).

Følgende skærmbillede viser bladtemaet.

For at afslutte applikationen skal du skrive “exit” i terminalen, der er integreret i dens interface, eller blot trykke på Alt + F4 .

Opmærksomhed: Skærmtastaturet viser hver tast, du trykker på, på tastaturet (det viser, hvad du skriver), så du bør sandsynligvis ikke skrive adgangskoder, mens du bruger dette program. For det andet, hvis du overvåger nøje fra listen over topprocesser, bruger eDEX-UI meget CPU og RAM. Dette er nogle af dens ulemper.

EDEX-UI Github-arkiv: https://github.com/GitSquared/edex-ui

Det er alt! eDEX-UI er en nørdet, fuldskærms og platform-platform applikation, der ligner en sci-fi futuristisk computergrænseflade. Det er ikke bygget til at udføre noget praktisk arbejde på dit system, men for at få din enhed eller computer til at føles sindssygt nørd. Hvis du har nogle tanker at dele, skal du kontakte os via nedenstående kommentarformular.