Sådan migrerer du fra GitHub til GitLab


Som du måske meget godt ved, er Gitlab blandt de bedste alternativer til Github, det første der kommer til at tænke på, fra de tilgængelige muligheder. Gitlab er en skalerbar og effektiv Git-baseret fuldt udstyret platform til softwareudvikling: den understøtter en komplet DevOps livscyklus.

Har du projekter på Github og vil migrere til Gitlab? I denne artikel vil vi forklare, hvordan du migrerer fra Github til Gitlab, og også vil vi forklare, hvordan du importerer dit open source-projekt fra Github til Gitlab i et par nemme trin ved hjælp af GitHub-integrationsfunktionen.

OBS: Instruktionerne nedenfor fungerer for brugere på Gitlab.com. For en selvhostet Gitlab-forekomst skal du manuelt aktivere GitHub-integrationsfunktionen for at bruge denne metode.

Inden du går videre, skal du sikre dig, at:

  • Både dine Github- og Gitlab-konti oprettes ved hjælp af den samme offentlige e-mail-konto eller.
  • Du loggede ind på GitLab-kontoen ved hjælp af GitHub-ikonet, hvilket betyder at du bruger den samme e-mail-adresse til begge konti.

Ovenstående krav gælder også for alle andre brugere, der er knyttet til dit Github-projekt, som du vil kortlægge til Gitlab.

Migrering fra Github til Gitlab

1. Gå først til Gitlab-loginsiden, og log derefter ind med Github-ikonet, eller tilmeld dig den samme e-mail-adresse, som du brugte til at registrere dig hos Github.

2. Når du er logget ind, skal du gå til den øverste navigationslinje, klikke på + og vælge Nyt projekt og indtaste stien til dit Nye projekt som vist.

3. Klik derefter på fanen Importer projekt, og vælg derefter GitHub blandt de tilgængelige indstillinger som vist på skærmbilledet.

4. Du vil blive omdirigeret til siden med import af lageret, klik på Liste over dine GitHub-lagre.

5. Derefter skal du omdirigeres til en ekstern applikationsgodkendelsesside på github.com for at godkende GitLab, som vist på dette skærmbillede. Klik på Autoriser gitlabhq.

6. Du vil blive omdirigeret tilbage til Gitlabs importside, hvor du skal se en liste over alle dine GitHub-arkiver. Klik på Importer fra statuskolonnen for hvert lager, du vil importere fra Github til Gitlab.

7. Når dit arkiv er importeret, ændres dets status til Udført som vist på dette skærmbillede.

8. Nu fra din Gitlab Projects-liste skal det lager, du lige har importeret, være der.

For mere information, gå til siden GitLab Docs.

Det er alt! I denne artikel har vi forklaret, hvordan man migrerer fra Github til Gitlab. Hvis du har spørgsmål eller tanker at dele, kan du kontakte os via feedbackformularen nedenfor.