Tig - En kommandolinjebrowser til Git-arkiver


I en nylig artikel har vi beskrevet, hvordan du installerer og bruger GRV-værktøj til visning af Git-arkiver i Linux-terminal. I denne artikel vil vi gerne introducere dig til en anden nyttig kommandolinjebaseret grænseflade til git kaldet Tig.

Tig er en gratis open source, cross-platform ncurses-baseret tekst-mode interface til git. Det er en ligefrem interface til git, der kan hjælpe med at iscenesætte ændringer til commit på klumpniveau og fungerer som en personsøger for output fra forskellige Git-kommandoer. Det kan køre på Linux, MacOSX såvel som Windows-systemer.

Sådan installeres Tig i Linux-systemer

For at installere Tig i Linux skal du først klone Tig-arkivet til dit system og installere det som vist.

$ git clone git://github.com/jonas/tig.git
$ make
$ make install

Som standard installeres tig under $ HOME/bin -mappen, men hvis du ønsker at installere det i en anden mappe under i din PATH, skal du indstille præfikset til den ønskede sti som vist.

$ make prefix=/usr/local
$ sudo make install prefix=/usr/local

Når du har installeret Tig på dit system, skal du bruge de lokale git-arkiver og køre tig uden nogen argumenter, som skal vise alle forpligtelser til lageret.

$ cd ~/bin/shellscripts/
$ tig  

For at afslutte Tig skal du trykke på q for at lukke det.

Brug log-underkommandoen for at få vist en logaktivitet i ovenstående lager.

$ tig log

Underkommandoen Vis giver dig mulighed for at få vist et eller flere objekter såsom kommitter og mange flere på en mere detaljeret måde som vist.

$ tig show commits

Du kan også søge efter et bestemt mønster (for eksempel ordkontrol) i dine git-filer med grep-underkommandoen, som vist.

$ tig grep check 

For at få vist status for dit git-lager skal du bruge statusunderkommandoen som vist.

$ tig status

For mere Tig-brug henvises til hjælpeafsnittet eller besøg Tig Github-arkivet på https://github.com/jonas/tig.

$ tig -h

Tig er en simpel ncurses-baseret grænseflade til git-arkiver og fungerer hovedsageligt som en Git-repository-browser. Giv os din feedback eller still spørgsmål ved hjælp af nedenstående kommentarformular.