Sådan installeres Skype 8.13 på Debian, Ubuntu og Linux Mint


Skype er et mest populært softwareprogram udviklet af Microsoft, der i vid udstrækning bruges til instant messaging og til lyd- og videoopkald og videokonferenceopkald. Blandt disse funktioner kan Skype også bruges til skærmdeling, fildeling og tekst- og stemmemeddelelser.

I denne artikel vil vi dække processen med installation af den nyeste version af Skype (8.13) i distributioner af Debian, Ubuntu og Linux Mint.

Opdatering: Den officielle Skype er nu tilgængelig til installation fra snap store på Ubuntu og andre Linux-distributioner, inklusive Linux Mint, som vedligeholdes og opdateres af Skype selv.

$ sudo apt install snapd
$ sudo snap install skype --classic

Du kan også installere Skype ved hjælp af .deb-pakke i din Linux-distribution. Besøg først wget kommandolinjeprogram.

# wget https://go.skype.com/skypeforlinux-64.deb

Når download er afsluttet, skal du fortsætte med Skype-installationsprocessen ved at åbne en terminal og køre følgende kommando med root-rettigheder på din maskine.

$ sudo dpkg -i skypeforlinux-64.deb

Når installationsprocessen er afsluttet, skal du starte Skype-applikationen ved at navigere til Application Menu -> Internet -> Skype i Linux Mint-distribution.

På Ubuntu-distribution skal du starte Dash og søge efter Skype.

For at starte Skype fra Linux-kommandolinjen skal du åbne en terminal og skrive skypeforlinux i konsollen.

$ skypeforlinux

Log ind på Skype med Microsoft-kontoen, eller tryk på knappen Opret konto, og følg instruktionerne for at oprette en ny Skype-konto og frit kommunikere med dine venner, familie eller kolleger.