WebMail Lite - Administrer og download mails fra Gmail, Yahoo, Outlook og andre


WebMail Lite er en webapplikation, der kan bruges til at administrere og downloade mails fra din egen lokale mailserver eller fra en offentlig mailservice, såsom Gmail, Yahoo !, Outlook eller andre. WebMail Lite-applikationen fungerer som en klientgrænseflade til IMAP- og SMTP-tjenester, så enhver konfigureret e-mail-konto kan synkroniseres og håndtere indbakkebeskeder lokalt.

  1. LAMP Stack installeret i CentOS/RHEL
  2. LAMP Stack installeret i Ubuntu
  3. LAMP Stack installeret i Debian

I dette emne lærer vi, hvordan du installerer og konfigurerer den nyeste version af WebMail Lite PHP-applikationen i Debian, Ubuntu og CentOS-serveren.

Trin 1: Indledende indstillinger for WebMail Lite

1. Inden du begynder at installere WebMail Lite-applikationen på din server, skal du først sikre dig, at følgende PHP-moduler og udvidelser er installeret og aktiveret i din LAMP-stak ved at udstede følgende kommandoer.

------------ On CentOS and RHEL ------------ 
# yum install epel-release
# yum install php-xml php-mcrypt php-mbstring php-curl

------------ On Debian and Ubuntu ------------
# apt install php7.0-xml php7.0-mcrypt php7.0-mbstring php7.0-curl

2. Gå derefter videre og installer unzip-hjælpeprogrammet i dit system, så vi bruger det til at udtrække indholdet af WebMail Lite zip-komprimeret filarkiv.

# yum install zip unzip  [On CentOS/RHEL]
# apt install zip unzip  [On Debian/Ubuntu]

3. På det næste trin skal du ændre PHP-standardkonfigurationsfilen for at ændre følgende PHP-variabler. Sørg også for at opdatere indstillingen for PHP-tidszone for at afspejle din servers fysiske placering.

# vi /etc/php.ini                    [On CentOS/RHEL]
# nano /etc/php/7.0/apache2/php.ini  [On Debian/Ubuntu]

Søg, rediger og opdater de følgende variabler PHP-konfigurationsfil.

file_uploads = On
allow_url_fopen = On
upload_max_file_size = 64M
date.timezone = Europe/Bucharest

Udskift PHP time.zone-variablen i overensstemmelse hermed. For at få en liste over alle tilgængelige tidszoner i PHP, se de officielle PHP Timezone-dokumenter.

4. Når du er færdig med at redigere PHP-konfigurationsfilen i henhold til indstillingerne beskrevet ovenfor, skal du genstarte Apache HTTP-dæmonen for at afspejle ændringer ved at udstede følgende kommandoer.

# systemctl restart httpd  [On CentOS/RHEL]
# systemctl restart apache2  [On Debian/Ubuntu]

Trin 2: Opret WebMail Lite-database

5. WebMail Lite webmail-klientapplikationen bruger en RDBMS-database som backend, såsom MySQL-database, for at gemme brugerkonfigurationer, kontakter og andre nødvendige indstillinger.

Log ind på MariaDB/MySQL-databasen i din installerede LAMP-stak som udfør nedenstående kommandoer for at oprette en ny database, der vil blive brugt af WebMail-applikationen. Opsæt også en bruger og en adgangskode til at administrere WebMail Lite-databasen.

# mysql -u root -p

MariaDB [(none)]> create database mail;
MariaDB [(none)]> grant all privileges on mail.* to 'webmail'@'localhost' identified by 'password1';
MariaDB [(none)]> flush privileges;
MariaDB [(none)]> exit

Trin 3: Download WebMail Lite

6. For at installere WebMail Lite-applikationen skal du først besøge WebMail Lite-downloadwebsiden og få fat i det seneste zip-arkiv ved at udstede følgende kommando.

# wget https://afterlogic.org/download/webmail_php.zip 

7. Udpak derefter WebMail Lite zip-komprimeret arkiv til din nuværende arbejdsmappe og kopier alle udpakkede WebMail Lite-filer fra webmail-biblioteket til din webserver-dokumentsti ved at udstede nedenstående kommandoer. Udfør også ls-kommandoen for at liste alle filer, der er kopieret til/var/www/html-biblioteket.

# unzip webmail_php.zip
# rm -rf /var/www/html/index.html
# cp -rf webmail/* /var/www/html/
# ls -l /var/www/html/

8. Sørg også for, at du giver Apache-runtime-brugerskrivetilladelser til din webserver-dokumentsti ved at udstede nedenstående kommando. Kør igen ls-kommandoen for at liste tilladelser i/var/www/html/bibliotek.

# chown -R apacahe:apache /var/www/html/     [On CentOS/RHEL]
# chown -R www-data:www-data /var/www/html/  [On Debian/Ubuntu]
# ls -al /var/www/html/

Trin 4: Installer WebMail Lite

9. For at installere WebMail Lite skal du åbne en browser og navigere på serverens IP-adresse eller domænenavn via HTTP-protokol. Tilføj strengen /install efter på din URL, som vist i nedenstående eksempel.

http://yourdomain.tld/install

10. På den indledende installationsskærm udføres en række serverkompatibilitetstests og kontrol før installationen af WebMail Lite-installationsskriptet for at opdage, om alle nødvendige PHP-udvidelser og indstillinger er installeret og korrekt konfigureret til at installere WebMail Lite.

Det kontrollerer også, om webserverens runtime-bruger kan skrive i webroot-datamappen og skrive konfigurationsfilen. Hvis alle krav er i orden, skal du trykke på knappen Næste for at fortsætte.

11. På det næste skærmbillede skal du læse og acceptere licensaftalen ved at trykke på knappen Jeg er enig.

12. Dernæst tilføj WebMail Lite MySQL-database vært adresse og database legitimationsoplysninger og tryk på knappen Test database for at teste databaseforbindelsen. Marker Opret databasetabeller, og tryk på knappen Næste for at fortsætte.

13. Skriv derefter en adgangskode til mailadm-bruger og tryk på knappen Næste for at fortsætte. Mailadmin-brugeren er den mest privilegerede konto, der bruges til administration af WebMail Lite-applikationen.

14. På det næste skærmbillede kan du kontrollere forbindelsen til en mailserver via IMAP- og SMP-protokoller. Hvis du allerede har konfigureret en mailserver hos dig, skal du indtaste mailserverens IP-adresse i den serverhost, der er arkiveret, og teste SMTP-forbindelsen.

Hvis mailserveren kører lokalt, skal du bruge 127.0.0.1 IP-adresse til at teste mailserverforbindelsen. Når du er færdig, skal du trykke på knappen Næste for at fortsætte med at installere applikationen.

Når installationen af WebMail Lite er afsluttet, skal du trykke på Afslut-knappen for at afslutte installationsprocessen.

15. Bagefter skal du navigere til følgende adresse for at få adgang til WebMail Lite Admin Panel og konfigurere dine mailserverindstillinger.

https://yourdomain.tld/adminpanel 

For at logge ind på WebMail Lite-adminpanelet skal du bruge mailadm-brugeren og den adgangskode, der er konfigureret under installationsprocessen.

16. For at konfigurere mailservices til dit domæne skal du navigere til Domæner -> Standardindstillinger og tilføje din mailserver IP-adresse i feltet for indgående mail og i feltet for udgående post.

Kontroller også brug brugerens login/adgangskode for indgående mail for at godkende til SMTP-mailserver. Udskift IP-adresser og portnummer i henhold til dine egne mailserverindstillinger. Klik på knappen Gem for at anvende de nye indstillinger.

Hvis du vil bruge WebMail Lite-applikationen til at administrere en Gmail-konto, skal du bruge indstillingerne som illustreret i nedenstående skærmbillede.

17. For at logge ind på WebMail Lite-applikationen skal du navigere til dit domænenavn via HTTP-protokol og tilføje din e-mailserver-loginoplysninger. I nedenstående skærmbillede logger vi til demonstrationsformål på WebMail Lite-applikationen med en Gmail-konto.

http://yourdomain.tld 

18. Efter at have logget ind på WebMail Lite skal du være i stand til at læse alle dine kontomailbeskeder eller komponere og sende nye beskeder, som illustreret i det følgende skærmbillede.

Tillykke! Du har installeret og konfigureret WebMail Lite-applikationen hos dig. For at sikre besøgende forbindelser til WebMail Lite-applikationen skal du aktivere Apache HTTP-server SSL-konfiguration med et gratis certifikat opnået fra Let’s Encrypt CA.