10 bedste Linux-serverdistributioner i 2020


Linux er gratis og open source, dette er udgivet til de lave samlede omkostninger ved ejerskab af et Linux-system sammenlignet med andre operativsystemer. Selvom Linux-operativsystemer (distributioner) ikke klarer sig helt godt på stationære computere, har de kommandoen over statistikken, når det kommer til at drive servere, mainframe-computere såvel som supercomputere i datacentre over hele verden.

Der tilskrives flere faktorer dette: Den første og vigtigste, som du måske har tænkt på, er den generelle frihed forbundet med det, stabilitet og sikkerhed blandt andre.

I denne artikel vil vi liste de 10 bedste Linux-serverfordelinger i 2020 baseret på følgende overvejelser: datacenterfunktioner og pålidelighed i forhold til understøttede funktioner og hardware, nem installation og brug, omkostninger ved ejerskab med hensyn til licensering og vedligeholdelse, og tilgængelighed af kommerciel support.

1. Ubuntu

Øverst på listen er Ubuntu, et Debian-baseret Linux-operativsystem med open source, udviklet af Canonical. Det er uden tvivl den mest populære Linux-distribution derude, og mange andre distributioner er afledt af den. Ubuntu-server er effektiv til at opbygge top-ydeevne, meget skalerbare, fleksible og sikre virksomhedsdatacentre.

Det tilbyder bemærkelsesværdig support til big data, visualisering og containere, IoT (Internet Of Things); du kan bruge det fra de fleste, hvis ikke alle almindelige offentlige skyer. Ubuntu-serveren kan køre på x86-, ARM- og Power-arkitekturer.

Med Ubuntu Advantage kan du få kommerciel support og tjenester såsom et systemadministrationsværktøj til sikkerhedsrevision, overholdelse og Canonical livepatch-tjenesten, der hjælper dig med at anvende kernefixes og mange flere. Dette er kombineret med support fra et robust og voksende samfund af udviklere og brugere.

2. Red Hat Enterprise Linux (RHEL)

Andet på loggen er Red Hat Enterprise Linux (RHEL), en open source Linux-distribution udviklet af Red Hat, til kommerciel brug. Det er baseret på Fedora, som er et community-drevet projekt: en hel del software, der er tilgængelig på RHEL, udvikles og testes først på Fedora.

RHEL-serveren er en kraftfuld, stabil og sikker software til at drive moderne datacentre med softwareorienteret lagring. Det har fantastisk support til cloud, IoT, big data, visualisering og containere.

RHEL-server understøtter 64-bit ARM-, Power- og IBM System z-maskiner. Red Hat-abonnementet giver dig mulighed for at få den nyeste firmaklare software, pålidelige viden, produktsikkerhed og teknisk support fra ingeniører.

3. SUSE Linux Enterprise Server

SUSE Linux Enterprise Server er en open source, stabil og sikker serverplatform bygget af SUSE. Det er udviklet til at drive fysiske, virtuelle og skybaserede servere. Det er velegnet til cloudløsninger med understøttelse af visualisering og containere.

Den kører i de moderne hardwaremiljøer til ARM System on Chip, Intel, AMD, SAP HANA, z Systems og NVM Express over Fabrics. Brugere kan få teknisk support og tjenester under forskellige kategorier, herunder prioritetssupport, dedikeret ingeniør blandt andre med SUSE Abonnement.

4. CentOS (Community OS) Linux Server

CentOS er et stabilt og open source-derivat af Red Hat Enterprise Linux (RHEL). Det er en all-round community-understøttet distribution og er derfor operationelt kompatibel med RHEL. Hvis du vil bruge RHEL uden at betale et betydeligt beløb via abonnement, skal du bruge CentOS.

Da det er gratis software, kan du også få support fra andre community-medlemmer, brugere og online ressourcer.

5. Debian

Debian er en gratis, open source og stabil Linux-distribution, der opretholdes af sine brugere. Den leveres med over 51000 pakker og bruger et kraftfuldt pakkesystem. Det bruges af uddannelsesinstitutioner, erhvervsvirksomheder, non-profit og offentlige organisationer.

Det understøtter generelt et større antal computerarkitekturer, herunder 64-bit PC (amd64), 32-bit PC (i386), IBM System z, 64-bit ARM (Aarch64), POWER-processorer og mange flere.

Det har et bug tracking system, og du kan få support til Debian ved at læse gennem dets dokumentation og gratis webressourcer.

6. Oracle Linux

Oracle Linux er en gratis og open source Linux-distribution pakket og distribueret af Oracle, beregnet til den åbne sky. Det er bemærkelsesværdigt designet til små, mellemstore til store virksomheds cloud-aktiverede datacentre. Det tilbyder værktøjer til opbygning af skalerbare og pålidelige big data-systemer og virtuelle miljøer.

Det kører på alle x86-baserede Oracle-konstruerede systemer, og Oracle Linux Support-programmet giver dig mulighed for at få topbedst support med førsteklasses backports, omfattende styring, klyngeapplikationer, skadesløsholdelse, testværktøjer og plus så meget mere til en rimelig lavere pris .

7. Mageia

Mageia (en gaffel af Mandriva) er et gratis, stabilt, sikkert Linux-operativsystem, der er udviklet af et samfund. Det giver et enormt lager af software inklusive integrerede systemkonfigurationsværktøjer. Det er vigtigt, at det var den første Linux-distribution, der erstattede Oracles MySQL med MariaDB.

Hvis du har brug for support, kan du kontakte Mageia-samfundet, der består af brugere, producenter og advokater.

8. ClearOS

ClearOS er en open source Linux-distribution afledt af RHEL/CentOS, bygget af ClearFoundation og markedsført af ClearCenter. Det er en kommerciel distribution beregnet til små og mellemstore virksomheder som en netværksgateway og netværksserver med en brugervenlig webbaseret administrationsgrænseflade.

Det er en smart, komplet server-software, der er meget fleksibel og kan tilpasses. Du modtager premium support til en overkommelig pris og får yderligere software fra applikationsmarkedet.

9. Arch Linux

Arch Linux er også en gratis og open source, enkel, let og alligevel sikker Linux-distribution. Det er fleksibelt og stabilt; leverer de nyeste stabile versioner af mest software ved at følge et rullende frigivelsesmønster og bruger både officiel pakke og community-understøttet pakkeopbevaring.

Arch Linux er en generel distribution, der er optimeret til i686- og x86-64-arkitekturen. Men på grund af faldende popularitet blandt udviklerne og andre medlemmer af samfundet er support til i686 nu blevet droppet.

Det har en formel bug tracking-facilitet, og du kan få support fra et blomstrende samfund og andre online ressourcer.

10. Slackware Linux

Sidste på listen er Slackware, en gratis og open source, kraftfuld Linux-distribution, der stræber efter at være mest “Unix-lignende” i designets enkelhed og stabilitet. Det blev oprettet af Patrick Volkerding i 1993 og er bedst egnet til Linux-brugere, der sigter mod teknisk færdighed.

Det tilbyder ikke en grafisk installationsmetode og har ingen automatisk afhængighedsopløsning af softwarepakker. Derudover bruger Slackware almindelige tekstfiler og et antal shell-scripts til konfiguration og administration. Og har ingen formel fejlsporingstjeneste eller et offentligt kodelager.

Det har en bred vifte af udviklingsværktøjer, redaktører og aktuelle biblioteker til brugere, der ønsker at udvikle eller kompilere supplerende software på deres servere. Det kan køre på Pentium-systemer og de nyeste x86- og x86_64-maskiner.

Slackware har ingen officiel politik for supportperioder, men du kan finde hjælp fra omfattende online dokumentation og andre relaterede ressourcer.

Det er det! I denne artikel har vi listet de 10 bedste Linux-serverdistributioner i 2020. Hvilken distribution bruger du eller din virksomhed til at drive servere derude? Fortæl os det via kommentarfeltet nedenfor.