Installer Varnish Cache 5.1 til Nginx på Debian og Ubuntu


Varnish Cache (også kaldet Varnish) er en open source, HTTP-accelerator, der gemmer websider i hukommelsen, så webservere ikke behøver at oprette den samme webside igen og igen, når en klient anmoder om det. Du kan konfigurere Varnish til at arbejde foran en webserver til at betjene sider på en meget hurtigere måde, hvilket giver webstederne en betydelig hastighed op.

I vores sidste artikel har vi forklaret, hvordan man opsætter en Varnish Cache til Apache på et Debian- og Ubuntu-system.

I denne artikel vil vi forklare, hvordan du installerer og konfigurerer Varnish Cache 5 som en front-end til Nginx HTTP-server på et Debian- og Ubuntu-system.

  1. Et Ubuntu-system installeret med LEMP Stack
  2. Et Debian-system installeret med LEMP Stack
  3. Et Debian/Ubuntu-system med statisk IP-adresse

Trin 1: Installer Varnish Cache på Debian og Ubuntu

1. Desværre er der ingen præ-kompilerede pakker til den nyeste version af Varnish Cache 5 (dvs. 5.1.2 i skrivende stund), så du skal opbygge den fra dens kildefiler som vist nedenfor.

Start med at installere afhængighederne for at kompilere den fra kilden ved hjælp af apt-kommandoen som denne.

$ sudo apt install python-docutils libedit-dev libpcre3-dev pkg-config automake libtool autoconf libncurses5-dev libncurses5

2. Download nu Varnish, og kompilér det fra kilden som følger.

$ wget https://repo.varnish-cache.org/source/varnish-5.1.2.tar.gz
$ tar -zxvf varnish-5.1.2.tar.gz
$ cd varnish-5.1.2
$ sh autogen.sh
$ sh configure
$ make
$ sudo make install
$ sudo ldconfig

3. Efter kompilering af Varnish Cache fra kilden installeres den vigtigste eksekverbare fil som/usr/local/sbin/varnishd. For at bekræfte, at Varnish-installationen var vellykket, skal du køre følgende kommando for at se dens version.

$ /usr/local/sbin/varnishd -V

Trin 2: Konfigurer Nginx til at arbejde med Varnish Cache

4. Nu skal du konfigurere Nginx til at arbejde med Varnish Cache. Som standard lytter Nginx til port 80, skal du ændre standard Nginx-porten til 8080, så den kører bag Varnish-caching.

Åbn derfor Nginx-konfigurationsfilen /etc/nginx/nginx.conf, og find linjen lyt 80, og skift den derefter til at lytte 8080 som serverblokken som vist på skærmbilledet nedenfor.

$ sudo vi /etc/nginx/nginx.conf

5. Når porten er blevet ændret, kan du genstarte Nginx-tjenester som følger.

$ sudo systemctl restart nginx

6. Start nu Varnish-dæmonen manuelt ved at skrive følgende kommando i stedet for at kalde systemctl start lak, da visse konfigurationer ikke er på plads, når den er installeret fra kilden:

$ sudo /usr/local/sbin/varnishd -a :80 -b localhost:8080

Trin 3: Test lakcache på Nginx

7. Test endelig, om Varnish-cache er aktiveret, og du arbejder med Nginx HTTP-serveren ved hjælp af cURL-kommandoen nedenfor for at se HTTP-headeren.

$ curl -I http://localhost

Du kan finde yderligere oplysninger fra Varnish Cache Github Repository: https://github.com/varnishcache/varnish-cache

I denne vejledning har vi vist, hvordan du opsætter Varnish Cache 5.1 til Nginx HTTP-server på Debian- og Ubuntu-systemer. Du kan dele eventuelle tanker eller spørgsmål med os via feedbacken nedenfor.