Sådan tilføjes eller fjernes PPA i Ubuntu ved hjælp af GUI og Terminal


Personal Package Archives (PPA) giver dig mulighed for at uploade Ubuntu-kildepakker, der skal bygges og udgives som et apt-lager af Launchpad.

PPA er et unikt softwarelager beregnet til ikke-standard software/opdateringer; det hjælper dig med at dele software og opdateringer direkte til Ubuntu-brugere.

Alt hvad du skal gøre er at oprette din kildepakke, uploade den, og Launchpad vil oprette binære filer og derefter hoste dem i dit eget apt-lager. Dette gør det let for Ubuntu-brugere at installere dine pakker på samme måde, som de installerer standard Ubuntu-pakker, og vigtigere, de får automatisk opdateringer, når du gør dem tilgængelige.

I denne artikel viser vi dig forskellige måder at tilføje eller fjerne en PPA til eller fra henholdsvis softwarekilder i Ubuntu Linux, og det er derivater som Linux Mint, Lubuntu, Kubuntu osv.

Tilføj PPA via GUI ved hjælp af softwarekilder

I Ubuntu-søgning efter "Software & opdateringer" og i Linux Mint skal du søge efter "Softwarekilder" fra henholdsvis Unity Dash og System Menu.

I grænsefladen "Software & opdateringer" eller "Softwarekilder" skal du gå over til fanen Anden software og klikke på knappen Tilføj for at tilføje en ny PPA.

Når du har tilføjet den nye PPA-URL, skal du klikke på knappen Tilføj kilde.

Indtast nu din adgangskode for at foretage ændringen.

Fjern PPA via GUI ved hjælp af softwarekilder

For at fjerne en PPA skal du vælge den fra listen som vist på skærmbilledet nedenfor og derefter klikke på knappen Fjern for at slette den.

Tilføj PPA fra Ubuntu Terminal

For at tilføje en PPA fra terminalen skal du bruge syntaksen som følger, her tilføjer vi en Ansible IT-automatiseringssoftware PPA:

$ sudo apt-add-repository ppa:ansible/ansible 

Kommandoen ovenfor opretter en fil ansible-ansible-xenial.list under /etc/apt/sources.list.d:

Fjern PPA fra Ubuntu Terminal

Du kan fjerne en PPA som følger, følgende sletter Ansible PPA fra systemet:

$ sudo apt-add-repository --remove ppa:ansible/ansible

Ovenstående kommando fjerner Ansible PPA-filen /etc/apt/sources.list.d/ansible-ansible-xenial.list.

Bemærk: Alle ovenstående metoder fjerner kun PPA, men de pakker, der er installeret derfra, forbliver på systemet, og du modtager ikke opdateringer fra PPA.

Rens PPA fra Terminal

Vi bruger ppa-purge sletter en PPA og nedgraderer alle de installerede pakker fra den.

For at installere det skal du køre følgende kommando:

$ sudo apt-get install ppa-purge

Efter installationen skal du fjerne en PPA sådan:

$ sudo ppa-purge ppa:ansible/ansible

Her er en oversigt over et Personal Package Archive (PPA), læs det igennem, hvis du vil starte oprettelse af pakker til Ubuntu Linux.

Det er det! I denne artikel viste vi dig forskellige måder at tilføje eller fjerne en PPA til eller fra henholdsvis softwarekilder i Ubuntu Linux, og det er derivater som Linux Mint, Lubuntu, Kubuntu osv. Brug kommentarsektionen nedenfor til at skrive tilbage til os.