Installation af CentOS 7.5 Guide


Den seneste version af CentOS 7.5, en Linux-platform baseret på kilder til Red Hat Enterprise Linux 7.5, er blevet frigivet i maj i år med mange fejlrettelser, nye pakker og opgraderinger, såsom Microsoft Azure, Samba, Squid, libreoffice, SELinux, systemd og andre og support til 7. generation af Intel Core i3, i5, i7 processorer.

Det anbefales stærkt at gennemgå release notes såvel som upstream tekniske noter om ændringerne før en installation eller opgradering.

Download CentOS 7.5 DVD ISO'er

  1. Download CentOS 7.5 DVD ISO-billede
  2. Download CentOS 7.5 Torrent

Opgrader CentOS 7.x til CentOS 7.5

CentOS Linux er udviklet til automatisk at opgradere til en ny større version (CentOS 7.5) ved at køre følgende kommando, der opgraderer dit system problemfrit fra enhver tidligere CentOS 7.x-udgivelse til 7.5.

# yum udpate

Vi anbefaler dig stærkt at udføre en ny installation i stedet for at opgradere fra andre større CentOS-versioner.

I denne artikel viser vi, hvordan du installerer en ny CentOS 7.5 ved hjælp af DVD ISO-billedet med en grafisk brugergrænseflade (GUI) på en UEFI-baseret maskine.

For korrekt at udføre installationen af CentOS 7.5 på en UEFI-baseret maskine skal du først indtaste dine bundkort UEFI-indstillinger ved at trykke på en speciel tast ( F2 , F11 , F12 afhængigt af bundkortets specifikationer) og sørg for, at indstillingerne QuickBoot/FastBoot og Secure Boot er deaktiveret.

CentOS 7.5 Installation

1. Når du har downloadet billedet fra ovenstående link, skal du brænde det til en DVD eller oprette et UEFI-kompatibelt USB-drev, der kan startes, ved hjælp af Rufus-værktøjet.

Anbring USB/DVD i det relevante bundkortdrev, genstart din maskine og instruer BIOS/UEFI om at starte op fra DVD/USB ved at trykke på en speciel funktionstast (normalt F12 , F10 afhængigt af leverandørspecifikationer).

Når ISO-billedet er startet op, vises det første skærmbillede på din maskins output. Fra menuen skal du vælge Installer CentOS 7 og trykke på Enter for at fortsætte.

2. Efter installationen af ISO-billedet er indlæst i maskinens RAM, vises velkomstskærmen. Vælg det sprog, du vil udføre installationsprocessen, og tryk på hit på knappen Fortsæt.

3. På det næste skærmbillede skal du trykke på Dato og tid og vælge din geografiske placering på kortet. Sørg for, at dato og tid er korrekt konfigureret, og tryk på knappen Udført for at gå tilbage til hovedinstallationsskærmen.

4. I det næste trin opsættes tastaturlayoutet ved at trykke på tastaturmenuen. Vælg eller tilføj et tastaturlayout, og tryk på Udført for at fortsætte.

5. Dernæst tilføj eller konfigurer sprogstøtten til dit system, og tryk på Udført for at gå til det nye trin.

6. I dette trin kan du konfigurere dit systems sikkerhedspolitik ved at vælge en sikkerhedsprofil fra listen.

Indstil den ønskede sikkerhedsprofil ved at trykke på Vælg profil-knappen og Anvend sikkerhedspolitik-knappen til TIL. Når du er færdig, skal du klikke på knappen Udført for at fortsætte med installationsprocessen.

7. På det næste trin kan du konfigurere dit basismaskinemiljø ved at trykke på softwarevalgsknappen.

Fra venstre liste kan du vælge at installere et skrivebordsmiljø (Gnome, KDE Plasma eller Creative Workstation) eller vælge en servertilpasset installationstype (Webserver, Computernode, Virtualiseringshost, Infrastruktur-server, Server med en grafisk grænseflade eller File and Print Server) eller udfør en minimal installation.

For efterfølgende at tilpasse dit system skal du vælge Minimal installation med kompatibilitetsbiblioteker-tilføjelser og trykke på Udført-knappen for at fortsætte.

Brug nedenstående skærmbilleder som en vejledning til et fuldt Gnome- eller KDE Desktop-miljø.

8. Forudsat at du vil installere en grafisk brugergrænseflade til din server, skal du vælge Server med GUI-element fra venstre plan og kontrollere de korrekte tilføjelser fra det rigtige plan afhængigt af hvilken type tjenester serveren leverer til dine netværksklienter .

Rækken af tjenester, du kan vælge imellem, er diversificeret, fra Backup, DNS eller e-mail-tjenester til File and Storage-tjenester, FTP, HA eller overvågningsværktøjer. Vælg kun de tjenester, der er afgørende for din netværksinfrastruktur.

9. Forlad installationskilden som standard, hvis du ikke bruger andre specifikke netværksplaceringer såsom HTTP-, HTTPS-, FTP- eller NFS-protokoller som yderligere opbevaringssteder, og tryk på Installationsdestination for at oprette harddiskpartitioner.

På skærmen til valg af enhed skal du sikre dig, at din lokale maskinharddisk er markeret. På andre lagerindstillinger skal du også sikre dig, at partitionering automatisk konfigureres er valgt.

Denne mulighed sikrer, at din harddisk vil blive partitioneret korrekt i henhold til din diskstørrelse og Linux-filsystemhierarki. Det opretter automatisk/(root),/home og bytter partitioner på dine vegne. Klik på Udført for at anvende harddiskpartitionen og gå tilbage til hovedinstallationsskærmen.

Vigtigt: Hvis du vil oprette brugerdefineret layout med brugerdefinerede partitionsstørrelser, kan du vælge "Jeg vil konfigurere partitionering" for at oprette brugerdefinerede partitioner.

10. Dernæst skal du trykke på KDUMP og deaktivere den, hvis du vil frigøre RAM i dit system. Tryk på Udført for at anvende ændringer og gå tilbage til hovedinstallationsskærmen.

11. I næste trin skal du konfigurere dit maskins værtsnavn og aktivere netværkstjeneste. Klik på Netværk og værtsnavn, skriv dit system Fuldt kvalificeret domænenavn på værtsnavn og aktiver netværksgrænsefladen ved at skifte Ethernet-knappen fra FRA til TIL, hvis du har en DHCP-server i dit LAN.

12. For at statisk konfigurere dit netværksinterfacetryk på knappen Konfigurer, skal du manuelt tilføje dine IP-indstillinger som illustreret i nedenstående skærmbillede og trykke på Gem-knappen for at anvende ændringer. Når du er færdig, skal du trykke på knappen Udført for at vende tilbage til hovedinstallationsmenuen.

13. Til sidst skal du gennemgå alle konfigurationer hidtil, og hvis alt ser ud til at være på plads, skal du trykke på knappen Start installation for at starte installationsprocessen.

14. Når installationsprocessen starter, vises en ny konfigurationsskærm til opsætning af brugere. Først skal du trykke på ROOT PASSWORD og tilføje en stærk adgangskode til root-konto.

Rødkontoen er den højeste administrative konto i ethvert Linux-system og har fulde privilegier. Når du er færdig, skal du trykke på knappen Udført for at vende tilbage til brugerindstillingsskærmen.

15. At køre systemet fra rodkontoen er ekstremt usikkert og farligt, så det tilrådes at oprette en ny systemkonto for at udføre daglige systemopgaver ved at trykke på knappen Brugeroprettelse.

Tilføj dine nye brugeroplysninger og tjek begge indstillinger for at give denne bruger root-rettigheder og indtast adgangskoden manuelt hver gang du logger på systemet.

Når du er færdig med dette sidste afsnit, skal du trykke på knappen Udført og vente på, at installationsprocessen er færdig.

16. Efter et par minutter rapporterer installationsprogrammet, at CentOS er blevet installeret på din maskine. For at bruge systemet skal du bare fjerne installationsmediet og genstarte maskinen.

17. Efter genstart skal du logge ind på systemet ved hjælp af de legitimationsoplysninger, der blev oprettet under installationsprocessen, og sørg for at udføre en komplet systemopdatering ved at udstede nedenstående kommando med rodrettigheder.

$ sudo yum update

Svar med ja på alle spørgsmål stillet af yum pakkehåndtering, og til sidst skal du genstarte maskinen igen (brug sudo init 6) for at anvende ny kerneopgradering.

$ sudo init 6

Det er alt! Nyd den seneste udgivelse af CentOS 7.5 på din maskine.