Sådan installeres LAMP med Apache, PHP 7 og MariaDB 10 på Ubuntu 16.04 Server


LAMP stack er et akronym, der står for Linux-operativsystemet sammen med Apache-webserver, MySQL/MariaDB-database og dynamisk PHP-programmeringssprog, der letter implementeringen af dynamiske webapplikationer.

I denne vejledning vil vi diskutere, hvordan du installerer LAMP stack på Ubuntu 16.04 Server med ny udgivet af PHP 7 version og MariaDB 10 version.

  1. Installationsvejledning til Ubuntu 16.04-server

Trin 1: Installer Apache på Ubuntu 16.04

1. På det første trin starter med at installere en af de mest populære webservere i dag på internettet, Apache. Installer Apache binær pakke i Ubuntu fra deres officielle arkiver ved at skrive følgende kommandoer på konsollen:

$ sudo apt install apache2
OR
$ sudo apt-get install apache2

2. Når Apache-webserveren er blevet installeret på dit system, skal du kontrollere, om dæmonen er startet, og hvilke porte den binder (som standard lytter den til port 80) ved at udstede nedenstående kommandoer:

$ sudo systemctl status apache2.service 
$ sudo netstat –tlpn

3. Du kan også kontrollere, om apache-tjenesten kører ved at skrive din server-IP-adresse i en webbrowser ved hjælp af HTTP-protokol. En standardwebside skal vises i browseren svarende til følgende skærmbillede:

http://your_server_IP_address

4. Da adgang til websider ved hjælp af HTTP-protokol er meget usikker, vil yderligere starte med at aktivere Apache SSL-modul ved at udstede følgende kommandoer:

$ sudo a2enmod ssl 
$ sudo a2ensite default-ssl.conf 
$ sudo systemctl restart apache2.service

Bekræft, om serveren er korrekt bundet til standard HTTPS-port 443 ved at køre netstat-kommandoen igen.

# sudo netstat -tlpn

5. Kontroller også standardinformationsapache-websiden ved hjælp af HTTP Secure Protocol ved at skrive nedenstående adresse i din browser:

https://your_server_IP_address

På grund af det faktum, at apache er konfigureret til at køre med et selvsigneret certifikat, skal der vises en fejl i din browser. Accepter bare certifikatet for at omgå fejlen, og siden skal vises sikkert.

Trin 2: Installer PHP 7 på Ubuntu 16.04

6. PHP er et dynamisk programmeringssprog med open source, som kan forbinde og interagere med databaser for at behandle din kode indlejret i HTML-kode for at skabe dynamiske websider.

For at installere den nyeste version af PHP 7, som er designet til at køre med hastighedsforbedringer på din maskine, skal du først starte med at søge på eksisterende PHP-moduler ved at udstede nedenstående kommandoer:

$ sudo apt search php7.0

7. Dernæst, når du har fundet de korrekte PHP 7-moduler, der kræves til din opsætning, skal du bruge apt-kommandoen til at installere de korrekte komponenter, så PHP kan udføre kode i forbindelse med apache-webserver.

$ sudo apt install php7.0 libapache2-mod-php7.0

8. Når PHP7-pakkerne er installeret og konfigureret på din server, skal du udstede php -v for at få den aktuelle version.

$ php -v

9. For yderligere at teste PHP7-konfiguration på din maskine skal du oprette en info.php -fil i apache-webroot-biblioteket, der er placeret i /var/www/html/ -mappen.

$ sudo nano /var/www/html/info.php

tilføj nedenstående kodelinjer til info.php -filen.

<?php 
phpinfo();
?>

Genstart apache-tjenesten for at anvende ændringer.

$ sudo systemctl restart apache2

Og naviger til din server IP-adresse på nedenstående URL for at kontrollere det endelige resultat.

https://your_server_IP_address/info.php 

10. Hvis du har brug for at installere ekstra PHP-moduler på din server, skal du blot trykke på [TAB] -tasten efter php7.0-streng, når du bruger apt-kommandoen, og indstillingen bash autofuldførelse viser automatisk alle tilgængelige moduler til dig.

Vælg det rigtige modul og installer det som normalt. Vi anbefaler dig stærkt at installere følgende Php yderligere moduler:

$ php7.0-mbstring php7.0-mcrypt php7.0-xmlrpc
$ sudo apt install php7.0[TAB]