Installation af Ubuntu 16.04 Server Edition


Ubuntu Server 16.04, også kaldet Xenial Xerus, er blevet frigivet af Canonical, og den er nu klar til installation.

Detaljerne om denne nye LTS-version kan findes i den forrige artikel: Sådan opgraderes Ubuntu 15.10 til 16.04.

Dette emne vil guide dig om, hvordan du kan installere Ubuntu 16.04 Server Edition med Long Time Support på din maskine.

Hvis du leder efter Desktop Edition, skal du læse vores forrige artikel: Installation af Ubuntu 16.04 Desktop

  1. Ubuntu 16.04 Server ISO Image

Installer Ubuntu 16.04 Server Edition

1. På det første trin skal du besøge ovenstående link og downloade den nyeste version af Ubuntu Server ISO-billedet på din computer.

Når billedoverførslen er færdig, skal du brænde den på en cd eller oprette en bootbar USB-disk ved hjælp af Unbootin (til BIOS-maskiner) eller Rufus (til UEFI-maskiner).

2. Anbring det startbare medieintro i det relevante drev, start maskinen og instruer BIOS/UEFI ved at trykke på en speciel funktionstast (F2, F11, F12) for at starte op fra det indsatte USB/CD-drev.

Om få sekunder vil du blive præsenteret for den første skærm af Ubuntu-installationsprogrammet. Vælg dit sprog for at udføre installationen, og tryk på Enter-tasten for at flytte til næste skærmbillede.

3. Vælg derefter den første mulighed, Installer Ubuntu Server, og tryk på Enter-tasten for at fortsætte.

4. Vælg det sprog, du bruger for at installere systemet, og tryk på Enter igen for at fortsætte videre.

5. På din næste serie af skærme skal du vælge din fysiske placering fra den præsenterede liste. Hvis din placering er forskellig fra dem, der tilbydes på den første skærm, skal du vælge anden og trykke på Enter-tasten og derefter vælge placeringen baseret på dit kontinent og land. Denne placering bruges også af systemvariablen for tidszone. Brug nedenstående skærmbilleder som en vejledning.

6. Tildel lokaliteter og tastaturindstillinger for dit system som illustreret nedenfor, og tryk på Enter for at fortsætte installationsopsætningen.

7. Installationsprogrammet indlæser en række yderligere komponenter, der kræves til de næste trin, og konfigurerer automatisk dine netværksindstillinger, hvis du har en DHCP-server på LAN.

Da denne installation er beregnet til en server, er det en god ide at konfigurere en statisk IP-adresse til din netværksgrænseflade.

For at gøre dette kan du afbryde den automatiske netværkskonfigurationsproces ved at trykke på Annuller eller når installationsprogrammet når værtsnavnfasen, kan du trykke på Gå tilbage og vælge at konfigurere netværk manuelt.

8. Indtast dine netværksindstillinger i overensstemmelse hermed (IP-adresse, netmaske, gateway og mindst to DNS-navneservere) som illustreret på nedenstående billeder.

9. På det næste trin skal du konfigurere et beskrivende værtsnavn til din maskine og et domæne (ikke nødvendigt) og trykke på Fortsæt for at gå til næste skærmbillede. Dette trin afslutter netværksindstillingerne.