Hurtig - Test din internetoverførselshastighed i Linux


Hvis din internetoverførselshastighed virker dårlig, går du sandsynligvis på Speedtest.net og kontrollerer, ja ?. Da dette er den nemmeste måde at teste de hastigheder, vi får fra vores internetudbyder, og det har været et mest foretrukket valg i årevis.

Men Netflix egen hastighedstesttjeneste - Fast.com, et gratis, hurtigt og simpelt værktøj, der giver brugerne mulighed for at kontrollere deres nuværende internetdownload og uploadhastighed med ventetid i sin fremragende rene, reklamefri grænseflade. Da den bruger Netflix egne servere til at teste, så kan du nemt spore, om din internetudbyder reducerer din hastighed.

Bare gå over til Fast.com for at lave en hastighedstest af din nuværende internet-downloadhastighed.

Hvis du vil kontrollere den aktuelle internethastighed på din Linux-server fra kommandolinjen, kan du bruge et værktøj kaldet hurtigt - et minimalt nul-afhængigheds script, skrevet på Go-sproget til test af din internet-downloadhastighed fra terminalen, som er drevet af Fast.com - Netflix og kører på Linux, Windows og Mac.

Dette hastighedstestværktøj er meget simpelt og har overhovedet ingen muligheder. Du skal blot downloade binær fil til din arkitektur (fast_linux_amd64 til 64bit-systemer) i dit hjemmekatalog, indstille udførelsestilladelse og køre den direkte fra terminalen for at teste din serverens internethastighed.

$ wget https://github.com/ddo/fast/releases/download/v0.0.4/fast_linux_amd64 -O fast
$ chmod +x fast
$ ./fast

Hvis du vil, kan du installere det under /usr/local/bin -mappen på enhver Linux-distribution ved hjælp af følgende kommandoer.

$ wget https://github.com/ddo/fast/releases/download/v0.0.4/fast_linux_amd64 
$ sudo install fast_linux_amd64 /usr/local/bin/fast
$ fast

Du kan også installere Fast på enhver Linux-distribution ved hjælp af snap (kræver, at snapd er installeret på systemet).

$ snap install fast

Det er alt! I denne artikel har vi forklaret, hvordan man kontrollerer den aktuelle internetdownload og uploadhastighed på Linux-systemer ved hjælp af Fast.com-hastighedstesttjenesten.