Shilpa Nair deler sin interviewoplevelse på RedHat Linux Package Management


Shilpa Nair er lige uddannet i 2015. Hun gik til at ansøge om praktikantstilling i et National News Television i Noida, Delhi. Da hun var i det sidste år af eksamen og søgte hjælp til sine opgaver, stødte hun på Tecmint. Siden da har hun regelmæssigt besøgt Tecmint.

Alle spørgsmål og svar omskrives baseret på hukommelsen om Shilpa Nair.

"Hej venner! Jeg er Shilpa Nair fra Delhi. Jeg har afsluttet min eksamen for nylig og var på jagt efter en trainee-rolle kort efter min eksamen. Jeg har udviklet en passion for UNIX siden mine tidlige dage i collagen, og jeg ledte efter en rolle, der passer mig og tilfredsstiller min sjæl. Jeg blev stillet en masse spørgsmål, og de fleste af dem var grundlæggende spørgsmål relateret til RedHat Package Management. ”

Her er de spørgsmål, som jeg blev stillet, og deres tilsvarende svar. Jeg sender kun de spørgsmål, der er relateret til RedHat GNU/Linux Package Management, som de primært blev stillet.

Svar: For at finde pakken nano, vejrinstalleret eller ikke, vi kan bruge rpm-kommandoen med indstillingen -q er til forespørgsel og -a står for alle de installerede pakker.

# rpm -qa nano
OR
# rpm -qa | grep -i nano

nano-2.3.1-10.el7.x86_64

Pakkenavnet skal også være komplet, et ufuldstændigt pakkenavn returnerer prompten uden at udskrive noget, der betyder, at pakken (ufuldstændigt pakkenavn) ikke er installeret. Det kan let forstås ved nedenstående eksempel:

Vi erstatter generelt vim-kommandoen med vi. Men hvis vi finder pakke vi/vim, får vi ikke noget resultat på standardoutput.

# vi
# vim

Vi kan dog tydeligt se, at pakken er installeret ved at affyre vi/vim-kommandoen. Her er synderen er ufuldstændigt filnavn. Hvis vi ikke er sikre på det nøjagtige filnavn, kan vi bruge jokertegn som:

# rpm -qa vim*

vim-minimal-7.4.160-1.el7.x86_64

På denne måde kan vi finde oplysninger om enhver pakke, hvis den er installeret eller ej.

Svar: Vi kan installere enhver pakke (* .rpm ) ved hjælp af kommandoen rpm a vist nedenfor, her indstillinger -i (installation), -v (detaljeret eller vis yderligere information) og -h (udskriv hash-mærke under pakkeinstallation).

# rpm -ivh peazip-1.11-1.el6.rf.x86_64.rpm

Preparing...                          ################################# [100%]
Updating / installing...
   1:peazip-1.11-1.el6.rf             ################################# [100%]

Hvis der skal bruges opgradering af en pakke fra tidligere version-U switch, følger option -v og -h for at sikre, at vi får en detaljeret output sammen med hash Mark, der gør den læsbar.

Svar: Vi kan liste alle filerne (Linux-behandling alt som fil inklusive kataloger) installeret af pakken httpd ved hjælp af optioner -l (Liste over alle filer) og -q (er til forespørgsel).

# rpm -ql httpd

/etc/httpd
/etc/httpd/conf
/etc/httpd/conf.d
...

Svar: Først skal vi vide, at postfix blev installeret af hvilken pakke. Find pakkenavnet, der installerede postfix ved hjælp af optioner -e slette/afinstallere en pakke) og –v (detaljeret output).

# rpm -qa postfix*

postfix-2.10.1-6.el7.x86_64

og fjern derefter postfix som:

# rpm -ev postfix-2.10.1-6.el7.x86_64

Preparing packages...
postfix-2:3.0.1-2.fc22.x86_64

Svar: Vi kan få detaljerede oplysninger om en installeret pakke ved at bruge option -qa med rpm efterfulgt af pakkenavn.

For eksempel for at finde oplysninger om pakke openssh er alt hvad jeg skal gøre:

# rpm -qa openssh

 rpm -qi openssh
Name        : openssh
Version     : 6.8p1
Release     : 5.fc22
Architecture: x86_64
Install Date: Thursday 28 May 2015 12:34:50 PM IST
Group       : Applications/Internet
Size        : 1542057
License     : BSD
....